Overijssel

Overijssel

Overijssel staat voor veel mensen bekend als een echte plattelandsprovincie. En inderdaad grote delen van Overijssel bestaat uit weilanden en akkerland. Toch heeft Overijssel nog meer bos dan je in eerste instantie zou denken. Ook heeft Overijssel prachtige hanzesteden die zeer de moeite waard zijn. Al met al is er dus genoeg te wandelen in deze diverse provincie.

Wandelroutekaart Overijssel

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Overijssel

Over wandelen in Overijssel

Overijssel is een prachtige provincie in het oosten van Nederland, met tal van mogelijkheden om van de natuur te genieten. Een van de meest ontspannende manieren om de natuur in Overijssel te ontdekken, is door te wandelen. Of je nu een korte wandeling door een stadspark of een lange tocht door een uitgestrekt bos wilt maken, er is voor elk wat wils.

Mooiste wandelgebieden van Overijssel

Er zijn tal van mooie gebieden, hieronder vind je echter mijn favorite wandelgebieden in Overijssel:

  • Sallandse heuvelrug: in Overijssel is dit het meest populaire natuurgebied en dat is ook niet zomaar. De bijnaam de Overijsselse Veluwe doet dit natuurgebied niet genoeg eer aan. Tenopzicht van de Veluwe, gaan geen grote wegen door dit gebied, waardoor je enkel nog natuurlijke geluiden hoort.
  • Kasteeld Eerde: vanaf dit prachtige kasteel starten twee mooie wandelroutes. De overweldigende tuinen en het uitgestrekte landgoed er omheen is zeer de moeite waard!
  • Landgoed Lankheet: ten opzicht van Eerde is dit landgoed erg speels. Verschillende kunstwerken en bouwerken maken de routes erg de moeite waard!
  • Haaksbergerveen: vlonderpaden, vennen en uitgestrekte weilanden. Dit pareltje aan de rand van Nederland is absolute must voor elke wandelfan.

Tips voor wandelen in Overijssel

  • Gebruik het wandelnetwerk: in Overijssel is er een uitgebreid wandelnetwerk dat alle hoeken en gaten van de provincie aandoet. Zoek je een ommetje in de buurt, gebruik dan de kaart van Waypoint.
  • Kijk goed naar de omgeving van de route: dit gaat voornamelijk op voor de routes van het wandelroute netwerk. Hoewel er veel mooie routes tussen zitten, zijn er ook routes die je echt beter over kan slaan. Kijk met de sateliet kaart of de route wel door natuur gaat. Veel routes gaan namelijk langs lange rechte landbouwwegen.
  • Combineer een natuurroute met een stad/dorpwandeling: Overijssel is rijk aan prachtige dorpen en steden. Steden zoals Deventer, Zwolle en Kampen zijn zeer de moeite waard!
  • Ga ook eens de grens over: onze oosterburen hebben in de grensregio een aantal prachtige natuurgebieden. Bekijk daarom ook eens wat dit deel van Duitsland te bieden heeft.

Zoek je een wandelroute dichtbij? Kies dan uit één van de steden/gemeentes van Overijssel: