Station Zwolle – Groen

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Centraal Station Zwolle starten 3 wandelroutes, namelijk:

Bij de Hanze route loop je een rondje door de binnenstad. Bij de gele route loop je juist meer door de buitenwijken en door het Park de Wezenlanden. De groene route zit daar precies tussenin, bij deze route loop je net buiten het centrum een rondje om de Singelgracht en over het Noordereiland.

In deze routebeschrijving behandel ik de laatste route, die wordt aangegeven met groene pijltjes.

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt aan de Noordelijke kant van het station loop je eerst naar de Singelgracht. Het eerste stuk loop je door een aantal wijken en vervolgens loop je door een klein parkje genaamd Park Eekhout.

Aan het einde van het parkje steek je de brug over om over de stadswallen te lopen. Je loopt bij deze route eigenlijk een rondje rondom de Singelgracht en de stadwalen. Aan welke kant je loopt wordt afgewisseld afhankelijk van waar het mooiste pad is.

Verderop ga je over een voet en fietsbrug, dit is een prachtige plek om even stil te staan en te genieten van het uitzicht over de gracht. Je loopt nu heel dicht langs het centrum, dus mocht je nog willen shoppen dan is dit het moment.

De route vervolgt zich langs de Thorbeckegracht, door de oude boten en gebouwen waan je je helemaal in een andere tijd.

Verderop ga je de brug over om nog het Noordereiland te verkennen waar je nog een klein stuk door het park loopt net naast de Achtergracht.

Via de buitenkant van de stad loop je weer terug richting het startpunt. Vanaf deze kant kan je heel goed zien hoe de Singelgracht is aangelegd ter verdediging van zwolle.

Markering en paden

In principe is de gehele route gemarkeerd met groene pijltjes. Helaas is het altijd lastig om gemarkeerde routes in een stad te volgen. Omdat er zoveel borden en palen in de stad staan is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg.

Daarom raad ik aan om de GPX route te downloaden via de website van de route beheerder (Waypoint). Met het GPX bestand is de route namelijk goed te volgen.

Beoordeling

Ik vond dit een erg mooie route om te lopen. Zwolle is echt een prachtige stad en de Singelgracht is zeker de moeite waard. Als je echter nog nooit in Zwolle bent geweest, dan zou ik de Hanzestadroute aanraden. Bij deze route ga je meer door het centrum, waardoor je alle highlights van de stad afgaat.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *