Milligerplas – Rood

3.5 of 5 stars

Aan de rand van de nieuwe wijk Stadshagen in Zwolle ligt de Milligerplas. Deze plas wordt vaak gebruikt om te zwemmen en te varen met zeilboten en kano’s. Bij deze plas starten drie wandelroutes, namelijk:

Bij de rode route, waar deze routebeschrijving over gaat loop je een rondje om de rand van de plas. De blauwe route gaat ook om de plas heen, maar gaat ook nog een stuk door de weilanden en langs de wijken. Bij de gele route loop je ook door de weilanden en door de wijken van Stadshagen. Milligerplas laat je bij de laatse route links liggen.

Routebeschrijving

De gehele route is gemarkeerd in twee richtingen, maar aangezien ik de route tegen de klok in heb gelopen wordt deze als zodanig omschreven.

Vanaf het startpunt loop je eerst langs het strand richting de Lisdodde. Vanaf de kant heb je een prachtig uitzicht over de plas. Aan de overkant kun je zien dat er nieuwbouwhuizen worden gebouwt.

Je loopt vervolgens langs het haventje waarna je de weg vervolgt door de bossage die paralel loopt aan de Werkerlaan. Hier heb je verscheidene bankjes waar je in alle rust van het prachtige uitzicht kan genieten.

Als je eenmaal op de helft van de route bent dan ligt het er even aan hoe je moet lopen. Toen ik de route liep was dit deel een grote bouwput aangezien hier nieuwbouwhuizen worden geplaatst. Ik werd over de bouwplaats gestuurd, maar ik begrijp dat je dit stuk in de toekomst ook langs het water kan lopen.

Nadat je de bouwzone hebt verlaten kom je in een mooi stadspark. In dit stadspark hebben ze een aantal speelse heuvels gemaakt, waar veel kinderen overheen fietsen. Leuk om eens de plas van bovenaf te bekijken.

Via het strandje loop je weer terug richting het startpunt, in totaal heb je 3.4 kilometer gelopen.

Markering en paden

De gehele route is gemarkeerd met rode palen. Vrijwel de gehele route is duidelijk gemarkeerd, behalve het stuk bij de bouwzone. Hier stonden wel bordjes met omleiding Millingerplas, maar die stuurde mij niet echt door een mooi gebied, terwijl ik anderen aan het water zag lopen. Als je echter zorgt dat je in de buurt blijft bij de plas is verdwalen nagenoeg onmogelijk.

Op de bouwzone na, gaat de gehele route over verharde paden. Deze paden worden intensief gebruikt en daardoor goed onderhouden. Wandelschoenen heb je zeker niet nodig.

Beoordeling

Als je in Zwolle of de regio woont dan kan ik deze route van harte aanraden. Het is een mooie wandelroute die prettig loopt. Houd wel rekening met drukte. Dit gebied is erg populair als hondenuitlaatrondje en in de zomer als recreatiestrand.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *