Olst-Wijhe

Olst-Wijhe

Wandelaars die op zoek zijn naar mooie routes en een gevarieerd landschap, kunnen hun hart ophalen in Olst-Wijhe. Deze gemeente in het oosten van Nederland biedt namelijk volop mogelijkheden om te genieten van de natuur, historische dorpen en de rivier de IJssel.

Wandelroutekaart Olst-Wijhe

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Olst-Wijhe

Over wandelen in Olst-Wijhe

Een van de hoogtepunten van wandelen in Olst-Wijhe is het verkennen van de uiterwaarden langs de IJssel. Hier kun je genieten van de rust en het uitzicht op de rivier terwijl je langs de dijken wandelt. Daarnaast biedt de gemeente ook mogelijkheden om te wandelen door bossen en over heidevelden. In het Sallandse Heuvelrug Nationaal Park vind je verschillende wandelroutes door de heuvels en langs de vennen.

Olst-Wijhe is ook een gemeente vol historie, met vele oude dorpen en monumenten. Tijdens een wandeling door de gemeente kun je deze historische plekken ontdekken. Een mooie wandelroute is bijvoorbeeld langs de oude landgoederen en kastelen, zoals Kasteel De Haere.

Kortom, wandelen in Olst-Wijhe biedt een gevarieerde en mooie ervaring. Of je nu op zoek bent naar een rustige wandeling langs de rivier, een wandeling door het bos of historische dorpen wilt verkennen, er is voor elk wat wils.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel