Ommen

Ommen

Ommen is een prachtige stad en gemeente in het oosten van Nederland met talloze mogelijkheden om te wandelen. Het landschap rondom de stad is afwisselend en biedt veel verschillende routes voor wandelaars. Een populaire bestemming voor wandelaars in Ommen is de Lemelerberg, een heuvelachtig natuurgebied ten noorden van de stad.

Wandelroutekaart Ommen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Ommen

Over wandelen in Ommen

De Lemelerberg biedt een schitterend uitzicht over de omgeving en heeft vele wandelroutes voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Er zijn diverse wandelroutes die je kunt volgen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Een van de populairste routes is de blauwe route, die je door het bos en over de heuvels van de Lemelerberg leidt. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de rust en stilte van de natuur en misschien wel wilde dieren spotten.

Naast de Lemelerberg zijn er nog vele andere mooie routes in en rondom Ommen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken langs de rivier de Vecht, die door de stad stroomt. Of je kunt de historische binnenstad van Ommen verkennen tijdens een stadswandeling. Hierbij ontdek je de mooie oude gebouwen en straatjes van de stad en kom je meer te weten over de geschiedenis van Ommen.

Kortom, Ommen is een fantastische bestemming voor wandelaars, waarbij de Lemelerberg absoluut niet mag ontbreken op je lijstje. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende tocht door de natuur of een ontspannen wandeling langs de rivier, er zijn vele mogelijkheden om te wandelen in en rondom Ommen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel