Kiersche Wijde – Geel

4 of 5 stars

Door de Kiersche Wijde gaan drie wandelroutes, namelijk:

Alle vier de wandelroutes verkennen net een ander stuk van dit mooie natuurgebied, al zit er wel veel overlap in de verschillende routes. Persoonlijk zou ik de paarse route niet aanraden aangezien je bij deze route veel over wegen loopt.

De rest van deze routebeschrijving gaat over de gele route, de langste route die door dit natuurgebied loopt.

Routebeschrijving

Vanaf de parkeerplaats steek je eerst de twee slootjes en de weg over via smalle bruggetjes. Hier kom je uit op de weide, waarna je al snel de bossen intrekt.

Je loopt nu eerst een rondje langs het zuidelijke deel van de route. Onderweg kom je ook nog een vogelscherm tegen. Als je hier in de juiste tijd bent, zul je veel watervogels zien die gebruik maken van de grote plas op de Kiersche weide.

Slingerend over de weides en door de bossages loop je naar het Noordelijke gedeelte van het natuurgebied. Hier kom je uiteindelijk bij de Kooiweg.

Normaal gesproken ga je hier rechtdoor naar het tweede vogelkijkscherm. Toen ik de route echter liep stond de route volledig onderwater waardoor er een omleiding was over de Kooiweg. Hierdoor snijd je de route een stukje af, maar verder was dit geen probleem.

Langzamerhand loop je nu weer richting het startpunt. In de weides heb je een prachtig uitzicht over dit mooie natuurgebied.

Controleer jezelf voor de zekerheid op teken bij warm weer. Het hoge gras van de weides is namelijk een ideale plek voor teken.

Markering en paden

De route is in twee richtingen gemarkeerd met gele pijlen. Ik heb de route tegen de klok in gelopen, daarom is de route ook zodanig beschreven. De routemarkering is erg duidelijk, waardoor je geen moment op de kaart hoeft te kijken waar je heen moet.

Het overgrote deel van de route is goed te lopen met normale sportieve schoenen. Alleen het stuk bij de Kooiweg kan extreem drassig worden bij veel neerslag. Als je heel graag ook dit stuk in een natte tijd wilt lopen, dan kun je het beste laarzen aantrekken.

Beoordeling

De weerribben en het gebied er omheen staat bekend om de prachtige meren en uitgestrekte natte weides. Eigenlijk is dit de weerribben in het klein. Omdat dit gebied niet zo bekend is, is het hier ook een stuk rustiger.

Je zult hier niet grote menigten tegenkomen of allerhande moterbootjes zien varen. Zelfs op een mooie zonnige weekendag is het hier relatief rustig. Als je dus opzoek bent naar een mooie rustige wandelroute, dan kan ik deze van harte aanraden!

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *