Hengelo

Hengelo

Hengelo is een prachtige stad in Twente en biedt vele mogelijkheden voor wandelliefhebbers. Met parken, bossen en waterrijke gebieden is het een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een rustgevende wandeling in de natuur.

Wandelroutekaart Hengelo

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Hengelo

Over wandelen in Hengelo

Een van de mooiste plekken om te wandelen in Hengelo is het Weusthagpark. Dit park biedt volop ruimte om te wandelen en te genieten van de groene omgeving. Het park heeft ook verschillende sportfaciliteiten, waaronder een golfbaan en een skatepark.

Een andere bijzondere wandelervaring in Hengelo is een wandeling door het Twickelbos. Dit is een uitgestrekt bosgebied dat deel uitmaakt van het landgoed Twickel. Hier kun je genieten van de rustige omgeving en de prachtige natuur. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die je langs de mooiste plekjes van het bos leiden.

Voor wie op zoek is naar een meer stedelijke wandelervaring is een bezoek aan het centrum van Hengelo een aanrader. Hier kun je een wandeling maken langs de historische gebouwen en gezellige winkels. Vergeet niet om ook een bezoek te brengen aan het marktplein, waar regelmatig evenementen plaatsvinden.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel