Enschede

Enschede

Enschede is een ideale stad om te voet te verkennen en te genieten van de groene omgeving. Wandelen in Enschede biedt namelijk de perfecte combinatie van stedelijke en natuurlijke landschappen, waardoor het een unieke ervaring is voor wandelliefhebbers.

Wandelroutekaart Enschede

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Enschede

Over wandelen in Enschede

Een van de meest populaire gebieden om te wandelen in Enschede is het prachtige natuurgebied van het Lonnekermeer. Hier vind je een uitgestrekt meer, omgeven door bossen en weilanden. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen, variërend van een ontspannen wandeling van een uur tot een meerdaagse trektocht.

Voor een wat meer stedelijke wandeling kun je de historische binnenstad van Enschede verkennen. Hier vind je tal van interessante bezienswaardigheden, zoals de oude stadsmuur, de Grote Kerk en de oude textielfabrieken. Er zijn ook veel gezellige straatjes met leuke winkels en restaurants waar je onderweg kunt stoppen voor een hapje of drankje.

Een ander gebied om te verkennen is het prachtige Buurserzand, gelegen ten zuidoosten van Enschede. Dit gebied bestaat uit uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er zijn verschillende wandelroutes die je hier kunt volgen, variërend van korte wandelingen tot langeafstandswandelingen.

Als je een fan bent van uitzichtpunten, dan mag je het mooie natuurgebied de Hakenberg zeker niet missen. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten over het glooiende landschap en de omliggende bossen. Er zijn verschillende wandelroutes die je hier kunt volgen, variërend van een uur tot een dag.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel