Borne

Borne

Borne is een prachtige gemeente in Twente en biedt een scala aan mogelijkheden voor wandelaars. Er zijn talloze mooie gebieden om te wandelen, waarbij je kunt genieten van de natuur en de rustige omgeving.

Wandelroutekaart Borne

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Borne

Over wandelen in Borne

Een van de gebieden om te wandelen in Borne is het Twickelbos, een uitgestrekt bosgebied met prachtige oude bomen. Ook het landgoed Twickel is een aanrader, met zijn historisch kasteel en bijgebouwen en mooie tuinen. Daarnaast kun je wandelen door het Bornse Beekdal, een gebied dat wordt gekenmerkt door een combinatie van water, bos, weiden en akkers. Hier zie je onder andere de kronkelende Bornse beek en kun je genieten van de flora en fauna.

Een ander mooi gebied om te wandelen is het Hertmebos, een klein bosgebied met open velden en mooie vergezichten. Ook het Teesinkbos is een aanrader, met zijn mooie bomen en vijvers.

Voor wandelaars die van afwisseling houden, is er de omgeving van de Stroom Esch, een mooi gebied met bossen, weilanden en vennen. Ook het nabijgelegen natuurgebied Het Witte Veen is een prachtige omgeving om te wandelen.

Kortom, Borne is een fantastische plek voor wandelaars die willen genieten van de natuur en de rustige omgeving. Er zijn talloze mooie gebieden om te verkennen, elk met hun eigen unieke kenmerken en charme.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel