Haaksbergen

Haaksbergen

Met uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en pittoreske dorpjes is de regio rondom Haaksbergen een paradijs voor wandelliefhebbers. Gelegen in de provincie Overijssel biedt deze omgeving tal van mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het landschap.

Wandelroutekaart Haaksbergen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Haaksbergen

Over wandelen in Haaksbergen

Een van de meest populaire gebieden om te wandelen in de gemeente Haaksbergen is het Buurserzand. Dit natuurgebied bestaat uit heidevelden, zandverstuivingen en bossen, en biedt tal van mogelijkheden om te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, variërend van korte wandelingen tot langeafstandswandelingen. Een wandeling door het Buurserzand biedt een mooie mix van natuur en cultuur, met oude boerderijen en landhuizen die langs de route liggen.

Een ander prachtig gebied om te wandelen in de gemeente Haaksbergen is het Haaksbergerveen. Dit natuurgebied bestaat uit veenmoerassen, heidevelden en bossen, en biedt verschillende wandelroutes om te verkennen. Het Haaksbergerveen is ook een belangrijk gebied voor verschillende vogelsoorten, dus vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Als je op zoek bent naar een meer stedelijke wandeling, dan kun je de historische binnenstad van Haaksbergen verkennen. Hier vind je tal van interessante bezienswaardigheden, zoals de oude Sint Pancratiuskerk en het kasteel van Haaksbergen. Er zijn ook verschillende wandelroutes beschikbaar die je langs deze bezienswaardigheden leiden.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel