Westerveldsebos – Rood

4 of 5 stars

In het Westerveldse Bos kun je prachtig wandelen en fietsen. Een mooie wandeling van routenetwerk Overijssel is de rode route. Bij deze route loop je eigenlijk een rondje door het gehele bos.

Routebeschrijving

Het Westerveldse Bos is aangelegd op een voormalige vuilstort. Ter plekke merk je daar eigenlijk heel weinig van, behalve dat er veel hoogteverschil in het bos zit. Vanaf het hoogste punt (18 meter boven NAP) heb je een mooi uitzicht op de rivier het Zwarte Water en de weilanden aan de overkant.

Tijdens deze wandelroute loop je een rondje door het volledige bos. Als je in de ochtend gaat dan is er een grote kans dat je reeën tegenkomt.

Dit bos wordt intensief gebruikt door wandelaars en mountainbikers uit de regio. Het bos is afwisselend opgezet en heeft een speels character. Het is alleen jammer dat het relatief klein is.

Markering en paden

De gehele route is duidelijk gemarkeerd met rode paaltjes in twee richtingen. Er lopen ook nog twee andere routes door dit bos, namelijk:

Mocht je een langere route willen lopen, dan zou je een van deze routes kunnen overwegen. Deze routes gaan ook een groot deel door de weilanden in de omgeving.

Routebeoordeling

Ik heb in dit mooie bos al een aantal keer gewandeld en gemountainbiked en elke keer heb ik het er weer naar mijn zin. Voornamelijk het hoogteverschil is uniek in de regio en voor zowel de wandelaar als de mountainbiker is dat een leuke afwisseling.

Het is alleen jammer dat het bos relatief klein is. Als je een beetje een getrainde wandelaar bent dan ben je zo weer uit het bos. Het zou mooi zijn als er wat meer bos gerealiseerd kon worden in Zwolle. De huidige bossen worden namelijk zeer intensief gebruikt.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

4.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *