Kampen

Kampen

Kampen is een prachtige stad in de provincie Overijssel en biedt een perfecte omgeving voor wandelliefhebbers. Of je nu houdt van wandelen door historische straten of liever geniet van de rustige natuur buiten de stad, Kampen heeft voor ieder wat wils.

Wandelroutekaart Kampen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Kampen

Over wandelen in Kampen

Een populaire wandelroute in Kampen is de stadswandeling. Deze wandeling voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en geeft je een goed beeld van de rijke geschiedenis van Kampen. De route begint bij het oude stadhuis aan de Oudestraat en voert je door smalle straatjes en steegjes naar de imposante Koornmarktspoort. Vanaf hier kun je genieten van het uitzicht over de rivier de IJssel en de mooie skyline van Kampen.

Tijdens de stadswandeling kom je ook langs de historische kerken van Kampen, waaronder de Bovenkerk met zijn imposante orgel en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, die dateert uit de 14e eeuw. Daarnaast voert de wandeling je langs diverse musea, zoals het Stedelijk Museum Kampen en het Ikonenmuseum. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van de stad.

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, kun je een wandeling maken in de omgeving van Kampen. Zo is er bijvoorbeeld het prachtige natuurgebied de Kampereilanden, dat uitnodigt tot mooie wandelingen langs het water en door de bossen. Ook kun je een wandeling maken langs de IJssel, waarbij je geniet van het uitzicht op het water en de voorbijvarende schepen.

Kortom, Kampen is een ideale bestemming voor wandelaars die houden van zowel cultuur als natuur. De stadswandeling geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Kampen en de omgeving biedt volop mogelijkheden voor mooie wandelingen in de natuur.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel