Zuideinde – Rood

1.5 of 5 stars

Op de grens van Overijssel Gelderland ligt de buurtschap Zuideinde, tijdens deze wandeling verken je dit gebied wat voornamelijk uit akkers en weilanden bestaat.

Routeomschrijving

Je start de route in het kleine maar gezellige dorpje Zuideinde. Via de weg Zuideinde West loop je richting de weilanden. Hier loop je alswaar rechtdoor totdat je niet verder kan, vervolgens ga je rechtsaf het Klein Heuvelpad op.

Vervolgens kom je uit op de Leidijk, deze weg blijf je een hele tijd doorlopen totdat je rechts het Klein Oeverpad inloopt. Op dit deel van de route loop je over wandel/fietspaden. Je steekt met een klein bruggetje de Gelderse Gracht over.

Langs de Gelderse Gracht loop je weer terug richting Zuideinde. Dit deel van de route is echt prachtig. Aan weerzijde van het pad groeien veel wilde bloemen in de zomer en ook kan je goed over de wilde weides heen kijken.

Bij het bruggetje ter hoogte van Zuideinde steek je nogmaals de Gracht over. Je loopt langs de kerk en de begraafplaats weer terug naar het startpunt.

Route paden en markering

De eerste helft van de route loop je over wegen. Hoewel het niet druk is op deze wegen komt er toch af en toe een tractor of een auto langs. Aangezien dit wegen zijn waar je tachtig mag rijden maakt dat toch wel erg veel herrie.

De tweede helft van de route loop je een stuk rustiger, aangezien je hier over fietspaden en wandelpaden loopt. Ook loop je over een doodlopende weg naar woonhuizen.

De route wordt gemarkeerd met rode bordjes, op de meeste plekken staat duidelijk aangegeven waar je heen moet. Op sommige plekken ontbreekt er echter een bordje. Houd daarom de kaart of het GPX-bestand van de routebeheerder achter de hand mocht je niet weten waar je heen moet.

Wel of niet lopen?

Hoewel het stuk langs de Gelderse Gracht heel mooi is, zou ik deze route voor de meeste wandelaars niet aanraden. De stukken over weg lopen niet echt fijn. Allereerst komt er regelmatig een auto of tractor langs waardoor je toch minder rustig loopt. Ook is dit stuk erg eentonig door de lange rechte weg. Ik heb dit stuk daarom ook zelf behoorlijk doorgelopen.

Mocht je daar echter geen moeite mee hebben, dan kan ik de route zeker aanraden. Het stuk langs de Gelderse Gracht is zeker de moeite waard.

Score

Algemene beoordeling

1.5 of 5 stars

Omgeving

2.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

1 of 5 stars

Route markering

2 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *