Auteursrecht/Copyright

Auteursrecht (Engels: copyright) is een belangrijk recht voor auteurs om rechten van derden te beschermen. Op AlleWandelRoutes.nl doen wij er alles aan om Auteursrecht van derden te beschermen. Mocht u een mogelijk probleem hebben met auteursrecht in verband met deze website, dan hoor ik het graag via info@allewandelroutes.nl.

Hieronder een toelichting over hoe er met auteursrecht op deze website wordt omgegaan:

Wandelroutes

Op AlleWandelRoutes.nl staat een overzicht met alle gemarkeerde wandelroutes die vrij toegankelijk zijn. De naam en locatie van de wandelroute die de route beheerder geeft wordt vermeld op de website. Onder auteursrecht is het toegestaan om deze data te vermelden aangezien het geen inhoudelijke informatie betreft. Het is hierbij vergelijkbaar met de vermelding van de titel van een boek en het ISBN nummer. Alle andere informatie van derden wordt niet op AlleWandelRoutes.nl geplaatst, maar er worden wel links toegevoegd vanuit de website.

Foto’s

Het merendeel van de foto’s zijn eigendom van AlleWandelRoutes.nl, ze zijn of gemaakt door een medewerker van AlleWandelRoutes.nl of door derden die schriftelijk toestemming hebben gegeven. Ook worden er foto’s gebruik van Depositphotos waar een doorlopende licentie is verschaft. Alle foto’s van AlleWandelRoutes.nl zijn beschermd onder auteursrecht en mogen niet door derden worden gebruikt. Alleen een schriftelijke toezegging kan als een geldige uitzondering worden gezien.

Databaserecht

Onder Directive 96/9/EC of the European Parliament die is opgesteld raad op 11 Maart 1996 zijn databases beschermd onder auteursrecht. AlleWandelRoutes.nl is een database voor alle gemarkeerde wandelroutes in Nederland. Deze database mag niet gedupliceerd worden zonder schriftelijke toestemming.