Steenwijkerland

Steenwijkerland

Wandelen in de gemeente Steenwijkerland is een geweldige manier om de prachtige natuurlijke omgeving van dit gebied te verkennen. Er zijn talloze routes beschikbaar voor wandelaars van alle niveaus, van ontspannende wandelingen tot meer uitdagende routes.

Wandelroutekaart Steenwijkerland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Steenwijkerland

Over wandelen in Steenwijkerland

Een van de hoogtepunten van wandelen in de gemeente Steenwijkerland is de mogelijkheid om de adembenemende natuur te verkennen. Van de uitgestrekte laagveenmoerassen van de Weerribben-Wieden tot de glooiende heuvels van de Woldberg, er is altijd wel iets te zien en te ontdekken tijdens het wandelen.

Daarnaast biedt de gemeente Steenwijkerland ook een rijke historie en cultuur om te verkennen tijdens het wandelen. Pittoreske dorpjes, historische gebouwen en oude stadsmuren zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden die je onderweg kunt tegenkomen.

Wandelen in de gemeente Steenwijkerland is ook ideaal voor gezinnen, met veel kindvriendelijke routes beschikbaar. Voor degenen die hun wandelingen willen combineren met andere activiteiten, zijn er tal van mogelijkheden om te fietsen, kanoën of zelfs paardrijden.

Kortom, wandelen in de gemeente Steenwijkerland biedt een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid, cultuur en geschiedenis van deze prachtige regio.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel