Station Kampen – Rood – Stadswandeling

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Station Kampen starten drie verschillende wandelroutes. Namelijk een rode route van 5.4 km, een gele route van 7.9 km en een blauwe route van 17.2 km. De stadswandeling is de rode en kortste route die vertrek vanaf dit startpunt.

Route beschrijving

Vanaf het startpunt staat niet duidelijk aangegeven waar je heen moet. Als je op de kaart kijkt dan zie je echter dat je direct the brug over moet steken.

Eenmaal aan de andere kant van de IJssel ga je de voorstraat in. Tijdens de route neem je echter niet alleen grote straten, maar ook juist kleine pitoreske steegjes. Sommige van deze steegjes voelen echt oud aan! Ook kom je langs verschillende oude stadspoorten en stadswallen.

Halverwege de route loop je nog een stuk het centrum uit, om nog een stuk door het park van Kampen te lopen. Verderop stuurt de route je nog langs het gemeentehuis. Dit had wat mij betreft overgeslagen kunnen worden aangezien dit deel van kampen niet echt mooi is.

Gelukkig is dat lusje om het gemeentehuis heel kort. Via het park loop je weer richting de stadspoort weer de binnenstad in. Je loopt nu door de grootste winkelstraat van Kampen. Deze route kun je dus uitstekend combineren met shoppen. Vanaf deze straat loop je weer de zelfde weg terug, de IJssel over, naar het station.

Route markering

De gehele route is gemarkeerd met rode pijlen en op sommige plekken staat ook de naam stadswandeling er bij vermeld. De route is in twee richtingen gemarkeerd. Ik heb zelf de route tegen de klok in gelopen.

Het is soms erg zoeken waar je precies heen moet. Er zijn zoveel verschillende straatjes dat je heel goed op moet letten waar de pijlen staan. Mijn tip is daarom ook om de route te downloaden via de website van de route beheerder (zie de knoppen hierboven). Dit bestand kan je dan bekijken in een GPX viewer, waardoor je precies kan zien waar je op de route bent.

Paden en toegankelijkheid

Aangezien de gehele route door een stad gaat is deze route geschikt voor kinderwagens, rollatoren en rolstoelen. Ook zijn er onderweg bankjes en horeca gelegenheden om even op adem te kunnen komen.

Startpunten en bereikbaarheid

Station Kampen is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Bij het station van Kampen kan je gratis parkeren en is ruim voldoende plek. Het kan wel zijn dat je iets verder naar achter moet rijden om een plekje te vinden.

Route beoordeling

Hoewel ik zelf meer een natuurwandelaar ben, vind ik dit een erg mooie route om te lopen. Vooral met slecht weer is een stadswandeling een erg goed alternatief omdat je makkelijker ergens kan schuilen.

Kampen is een prachtige stad waar veel geschiedenis bewaard is gebleven, daardoor kan ik deze route van harte aanbevelen!

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

1.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *