Hardenberg

Hardenberg

De gemeente Hardenberg, gelegen in het oosten van Nederland, biedt wandelaars een prachtige omgeving om te verkennen. Met uitgestrekte bossen, rivieren en heidevelden is het een perfecte plek voor liefhebbers van de natuur.

Wandelroutekaart Hardenberg

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Hardenberg

Oud Avereest

Over wandelen in Hardenberg

Een van de meest populaire gebieden om te wandelen in de gemeente Hardenberg is het Vechtdal. Dit gebied wordt gekenmerkt door de rivier de Vecht die door het landschap meandert. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die je langs de oevers van de rivier leiden, door bossen en over heidevelden. Onderweg kun je genieten van de rust en de prachtige uitzichten.

Een ander mooi gebied om te wandelen in de gemeente Hardenberg is het Springendal. Dit natuurgebied is gelegen in het uiterste oosten van de gemeente en biedt een gevarieerd landschap met bossen, beken en heidevelden. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die je langs de mooiste plekjes van het Springendal leiden.

Als je op zoek bent naar een meer historische wandeling, dan kun je een bezoek brengen aan het historische stadje Gramsbergen. Hier kun je een wandeling maken door de oude straatjes en genieten van de prachtige architectuur van de historische gebouwen. Ook kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Gramsbergen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel