Flevoland

Flevoland

In eerste instantie zou je misschien denken dat er weinig wandelroutes in Flevoland zijn. Niets is echter minder waar. Flevoland heeft verassend veel bos en natuurgebieden. Hieronder heb je een overzicht van alle uitgezette wandelroutes in Flevoland.

Wandelroutekaart Flevoland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Flevoland

Over wandelen in Flevoland

Als je denkt aan Flevoland dan denk je waarschijnlijk aan grote rechte akkervelden, met enorm veel windmolens en rechte wegen. Dit is niet echt de omgeving waar de meeste wandelaars heel erg gelukkig van worden. Gelukkig heeft Flevoland ook veel bossen. De meeste bossen zijn dicht bij steden waardoor Flevolanders makkelijk een ommetje kunnen maken.

Tips voor wandelen in Flevoland

  • Trek waterdichte schoenen aan: als je niet in Flevoland woont dan zal het je verbazen hoelang de Flevolandse kleibodem nat blijft. In de bossen kan het soms zelfs na lange droogte alsnog nat blijven. Doe daarom altijd goede waterdichte schoenen aan en laarzen als het geregend heeft.
  • Neem wat te eten en drinken mee: bij sommige populaire natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen en Het Waterloopbos is er een bezoekerscentrum. Bij minder populaire natuurgebieden is er vaak geen horeca onderweg. Vergeet daarom niet iets voor onderweg mee te nemen.
  • Pak ook eens de fiets: sommige grote natuurgebieden, zoals de Oostvaardersplassen lenen zich ook goed voor een fietstocht. Hierdoor kan je meer vogelkijkhutten bezoeken en op meerdere plekken wandelen.

De natuurbeheerders van Flevoland

De meeste natuur in Flevoland wordt beheerd door Staatsbosbeheer en Het Flevolandschap, daarnaast zijn er ook een paar routes van Natuurmonumenten.

Zoek je een wandelroute dichtbij? Kies dan uit één van de steden/gemeentes van Flevoland:

Sorteren