Zwolle

Zwolle

Zwolle en de nabije omgeving bieden tal van mogelijkheden voor wandelaars. In de stad zelf zijn er verschillende stadswandelingen die langs historische bezienswaardigheden en schilderachtige straten voeren. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken langs de oude stadsmuur en het middeleeuwse kloostercomplex van de Agnietenberg.

Wandelroutekaart Zwolle

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Zwolle

Over wandelen in Zwolle

Voor natuurliefhebbers biedt het Zwolse buitengebied een scala aan mooie wandelroutes. Het Westerveldse Bos, gelegen aan de westkant van Zwolle, biedt een oase van rust en stilte te midden van het groen. Ook de Vreugderijkerwaard, gelegen langs de IJssel aan de zuidkant van Zwolle, is een prachtig wandelgebied. Dit natuurgebied biedt mooie wandelpaden langs de rivier, door het bos en over uitgestrekte weilanden.

Een andere optie is de Milligerplas, een groot recreatiegebied gelegen aan de rand van de wijk Stadshagen. Hier kun je een mooie wandeling maken rondom de plas en genieten van het water en de vogels die er leven. Ook het Zwarte Water, dat door Zwolle stroomt, biedt mooie wandelmogelijkheden. Langs de oevers van deze rivier kun je kilometers lang wandelen en genieten van de mooie uitzichten.

Tot slot biedt het natuurgebied de Wijthmenerplas, gelegen ten zuidoosten van Zwolle, mooie wandelroutes langs het water en door het bos. Dit is een perfecte plek om te genieten van de rust en stilte van de natuur, en om te ontspannen na een drukke week.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel