Hof van Twente

Hof van Twente

In het oosten van Nederland vind je Hof van Twente, een gemeente die bekend staat om haar prachtige landschap en natuur. Het is dan ook een uitstekende plek om te gaan wandelen en te genieten van de rust en de schoonheid van de omgeving.

Wandelroutekaart Hof van Twente

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Hof van Twente

Zuiderveld

Over wandelen in Hof van Twente

Een van de beste plekken om te wandelen in Hof van Twente is het natuurgebied De Borkeld. Hier vind je uitgestrekte heidevelden, bossen en vennen die een perfect decor vormen voor een ontspannende wandeling. Ook kun je hier verschillende diersoorten tegenkomen, zoals reeën en spechten.

Een andere prachtige locatie om te wandelen is het landgoed Twickel. Dit landgoed bestaat uit uitgestrekte bossen, weilanden en boerderijen. Hier kun je urenlang wandelen zonder je te vervelen. Ook zijn er verschillende historische gebouwen te bewonderen, waaronder het imposante kasteel Twickel.

Voor wie van water houdt is een wandeling langs de rivier de Regge een aanrader. Deze kronkelende rivier loopt door Hof van Twente en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Langs de oevers van de rivier kun je verschillende wandelroutes volgen en genieten van de rust en stilte.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel