Milligerplas – Blauw

3 of 5 stars

Aan de rand van de nieuwe wijk Stadshagen in Zwolle ligt de Milligerplas. Deze plas wordt vaak gebruikt om te zwemmen en te varen met zeilboten en kano’s. Bij deze plas starten drie wandelroutes, namelijk:

Bij de rode route, loop je een rondje om de rand van de plas. De blauwe route gaat ook om de plas heen, maar gaat ook nog een stuk door de weilanden en langs de wijken. Bij de gele route, waar deze route over gaat loop je ook door de weilanden en door de wijken van Stadshagen. Milligerplas laat je bij de laatse route links liggen.

Routebeschrijving

De rest van deze routebeschrijving gaat over de blauwe route. Deze route wordt in twee richtingen aangegeven, maar aangezien ik de route tegen de klok in heb gelopen wordt de route ook als zodanig beschreven.

Vanaf het startpunt loop je eerst over het strandje en over de boulevard de Lisdodde. Je loopt nu naar het kleine haventje van de plas. Op de boulevard heb je een mooi uitzicht over de plas.

De route vervolgt zich over de Werkelaan, hier loop je een stuk over de paralelweg om vervolgens de weilanden door te lopen. Als je hier midden tussen de weilanden staat dan heb je een prachtig uitzicht over de weidsheid van het gebied en de nieuwbouwwijk in de verte. Met een beetje geluk staan er ook nog schapen in de wei.

Je komt uiteindelijk uit op de Hasselterdijk, waar je wederom weer een mooi uitzicht hebt. Deze keer kijk je uit op het Zwarte Water, een rivier die door Zwolle stroomt. Als je achter je kijk dan zie je ook de Mastenbroekerbrug, een zeer imposant bouwwerk.

Via de Ruimzichtweg een rustige boerenlandweg ga je weer richting de Werkelaan, maar dan aan de andere kant van de Milligerplas. Nu zie je dit prachtige water nog eens van de andere kant.

Je loopt nu over het Hasselterpad aan de andere kant om de Milligerplas heen. Hier loop je ook nog door een aantal stadsparken van Stadshagen weer terug richting het startpunt.

Markering en paden

De gehele route is verhard, op het stuk door de weilanden na. Toch blijft dit gebied relatief droog omdat er voldoende sloten naast het pad liggen. Goede wandelschoenen zijn echter wel voor stabiliteit aan te raden.

Zoals de naam al doet vermoeden wordt de route aangegeven met blauwe bordjes. Je kunt de route in beide richtingen volgen en de route is eenvoudig te lopen zonder GPS.

Beoordeling

Het eerste deel van de route langs de Milligerplas, door de weilanden en over de dijk is echt prachtig. Daarna vind ik de route wel steeds iets minder mooi worden. Vooral het stuk door de stadsparken had van mij niet gehoeven. Ik had liever nog een stuk langs de Milligerplas gelopen. Toch ben ik wel blij dat ik deze route heb gelopen.

Mocht je liever een korter rondje lopen dan kan ik het Rondje Milligerplas (geel) van harte aanraden. Bij deze route loop je constant langs het water, waardoor er genoeg te zien is aan watervogels een mooie vergezichten.

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *