Almelo

Almelo

Almelo, een stad in de provincie Overijssel, biedt veel mogelijkheden voor wandelaars die op zoek zijn naar een mooie mix van stad en natuur. Of je nu van een ontspannen stadswandeling houdt of liever de natuur opzoekt, er is voor elk wat wils. De stad Almelo zelf heeft een rijke geschiedenis en biedt vele historische gebouwen en bezienswaardigheden die je kunt ontdekken tijdens een wandeling door het centrum. Maar ook buiten de stad zijn er tal van prachtige natuurgebieden te vinden waar je kunt wandelen over kronkelende paadjes, kunt genieten van de rust en stilte in de natuur en mooie uitzichten hebt over het landschap.

Wandelroutekaart Almelo

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Almelo

Erve ’t Wolbert

Aa

Over wandelen in Almelo

In de stad Almelo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken langs de vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Begin bij het prachtige stadhuis en loop verder naar de Sint Georgiusbasiliek en het Schelfhorstpark. Ook de karakteristieke watermolen van Almelo is een bezoekje waard.

Voor natuurliefhebbers biedt de omgeving van Almelo een diversiteit aan wandelroutes. Een mooie optie is het Nijreesbos, een prachtig bosgebied ten zuidoosten van Almelo. Hier kun je wandelen over kronkelende paadjes en genieten van de rust en stilte in de natuur. Ook het Engbertsdijksvenen gebied, ten noordoosten van Almelo, is een prachtig natuurgebied met vele wandelroutes door moerassen en heidevelden.

Een andere optie is het landgoed rondom Kasteel Twickel, gelegen ten westen van Almelo. Hier kun je genieten van uitgestrekte bossen, prachtige lanen en mooie vijvers. Dit landgoed biedt vele wandelmogelijkheden door een afwisselend landschap.

Daarnaast biedt de omgeving van Almelo vele mooie wandelroutes langs het water. Loop bijvoorbeeld langs het kanaal Almelo-Nordhorn, een prachtig kanaal dat dwars door het landschap loopt en omringd is door mooie natuur. Of wandel langs de oevers van de Regge, een kronkelende rivier die door het Twentse landschap stroomt.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel