Historisch Eerde

3.5 of 5 stars

Vanaf Kasteel Eerde zijn twee wandelroutes uitgezet namelijk:

Deze beschrijving gaat over de tweede langere wandelroute.

Route markering

De route wordt deels gemarkeerd door rode paaltjes. Op sommige stukken is de route echter niet gemarkeerd, dus het is aan te raden om de kaart van Natuurmonumenten te downloaden. Je loopt relatief veel rechtdoor, dus veel zal je niet op de kaart hoeven te kijken.

Route beschrijving

Deze wandelroute is uiterst afwisselend. Het eerste stuk van de wandelroute ga je over nauwe Rococopaden, een aangelegde tuin van het landgoed. Vervolgens loop je over rechtere paden om het landgoed en het kasteel heen.

Uiteindelijk loop je terug naar de parkeerplaats, vanaf dit punt heb je de keuze om de route te stoppen, op dat moment heb je zo’n 3.5 kilometer gelopen. Als je verder wilt lopen dan loop je links de J.H. Machielseweg in. Dit is een lange laan, die je moet volgen tot je aankomt bij Hoeve Meulenhorst. Dit is een mooie plek om iets te eten of te drinken.

Het landschap veranderd in de tweede lus van een nette bijgehouden tuin naar een wilder natuurgebied. Hier loop je over bospaden en kleine heidevlaktes.

De diversiteit is wat deze route uitermate aantrekkelijk maakt. Ook is het landgoed erg indrukwekkend en goed bijgehouden.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

1.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *