Station Kampen Zuid – Rood

2 of 5 stars

Vanaf het startpunt Station Kampen Zuid starten 4 wandelroutes. Deze routes gaan ieder een eigen kant op, waarvan sommige routes door de stad gaan terwijl anderen juist meer door het buitengebied lopen.

De rode route is met 3.5 kilometer de kortste route. Bij deze route loop je een rondje door het buitengebied van kampen, maar loop je ook door een stukje van het stadspark. Een mooi rondje om mee te pakken als je in de buurt bent.

Routebeschrijving

Bij station staat een bord van het wandelroutenetwerk net voor de fietsenstalling. Hier kan je alle routes zien die bij dit startpunt beginnen. Je kan de route in twee richtingen lopen, eerst door de natuur, of eerst door de woonwijk. Ik ben zelf eerst door de natuur gelopen, vandaar dat deze ook op deze manier is beschreven.

Via het Spoorpad loop je eerst de tunnel in die je zowel onder het spoor als de N50 neemt. Aan de andere kant van de tunnel kom je in een compleet ander landschap terecht. De drukte van de stad Kampen heb je nu achter je gelaten en nu loop je tussen de uitgestrekte weilanden.

Aan het einde van het Spoorpad ga je naar rechts de Zwartendijk op. Dit kronkellige dijkweggetje geeft je op verschillende plekken een prachtig uitzicht over de weilanden.

Je neemt direct de eerste afslag rechts om weer richting kampen te lopen over de Bovenbroekseweg. Hier steek je vervolgens via een brug weer de weg en de spoorlijn over.

Aan de andere kant van de geluidswal loop je door het stadspark aan de rand van kampen. Dit pad loop je helemaal af totdat je weer terug bent waar je gestart bent.

Markering en paden

De gehele route is verhard, daardoor is deze route ook prima te lopen met een kinderwagen, rollator of rolstoel. Het grootste gedeelte loop je over fietspaden of over een rustige weg.

In principe wordt de gehele route gemarkeerd met rode palen. Maar op verschillende plekken ontbraken pijlen en bij het startpunt moest ik ook even zoeken waar ik heen moest. Mijn tip is daarom om de kaar van de route beheerder te gebruiken en eventueel het GPX bestand te downloaden. Deze kan je vervolgens in een GPX viewer volgen, waardoor je nooit meer de weg kwijt raakt!

Bereikbaarheid en parkeren

Omdat de route start bij het station is deze route goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren kan het beste bij de de P+R die net naast het station ligt.

Beoordeling

Deze route heeft mij erg verast. Ondanks dat ik bekend ben in deze omgeving had ik eigenlijk minder voorgesteld van de route. Het stuk door de weilanden is echt prachtig en gelukkig loop je nergens over de drukke weg.

Het stuk langs de wijk vond ik minder mooi, maar was ook goed te doen. Al met al, een mooi rondje om te lopen als je in de buurt bent!

Score

Algemene beoordeling

2 of 5 stars

Omgeving

2.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *