Twenterand

Twenterand

De gemeente Twenterand biedt wandelaars een prachtige omgeving om te ontdekken. Met vele wandelmogelijkheden en routes die je langs adembenemende natuurgebieden en schilderachtige dorpen leiden, is het een ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen en natuur.

Wandelroutekaart Twenterand

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Twenterand

Vriezenveen

Over wandelen in Twenterand

Een hoogtepunt van wandelen in de gemeente Twenterand is het verkennen van de Engbertsdijksvenen. Dit is een uitgestrekt veengebied waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Hier kun je wandelen langs de vele wandelpaden die door het gebied lopen en genieten van het uitzicht op de prachtige heidevelden en moerasgebieden.

Naast de Engbertsdijksvenen zijn er ook vele andere wandelroutes in de gemeente Twenterand te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door het historische centrum van Vriezenveen en de mooie omgeving van Westerhaar-Vriezenveensewijk verkennen.

Voor degenen die op zoek zijn naar meer uitdagende wandelingen, biedt de gemeente Twenterand ook enkele routes die je langs heuvelachtig terrein voeren. Zo kun je bijvoorbeeld de Schipbeeksweg verkennen en genieten van het uitzicht op het glooiende landschap van Twente.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel