Wilsum – Blauw

3.5 of 5 stars

In het dorpje Wilsum, in het buitengebied van Kampen, starten 3 wandelroutes, namelijk:

Bij de eerste twee routes loop je door het dorpje Wilsum en de uiterwaarden van de IJssel. Bij de paarse route loop je door het binnenland langs de weilanden. Persoonlijk zou ik de eerste twee routes aanraden. Het stuk door de weilanden is namelijk relatief lang als maar rechtdoor lopen.

Routebeschrijving

De rest van deze routebeschrijving gaat in meer detail in op de blauwe route van 2.3 km. Voor meer informatie over de andere routes kun je op de links hierboven klikken. De route is in twee richtingen uitgepijlt, ik heb echter de route tegen de klok in gelopen, daarom wordt deze route ook op die manier beschreven.

De route start recht in het midden van Wilsum. Je loopt vanaf het startpunt richting de Sint-Lambertus kerk. Net voor de kerk sla je af de Veerweg in om naar het strandje te lopen. Helaas is het geen veilig zwemwater, dus de zwembroek kan thuis blijven.

Eenmaal aangekomen bij de IJssel loop je naar de Passantenhaven. Je loopt nu pal langs de IJssel waardoor je de omgeving goed in je op kan nemen.

Je gaat vervolgens langs een plas in de uiterwaarden weer langzaam terug richting de dijk. Eenmaal aangekomen bij de dijk loop je Wilsum door om weer richting het startpunt te lopen.

Markering en paden

De route is in twee richtingen gemarkeerd met blauwe pijltjes. Op sommige plekken is de verf wat vervaagd waardoor het meer op licht blauw lijkt. Gelukkig is de route relatief eenvoudig.

Het stuk door het dorp is geheel verhard, maar in de uiterwaarden loop je door het weiland. Bij veel regen en of hoogwater kan het hier nat en blubberig zijn. Doe daarom goede waterdichte schoenen of laarzen aan!

Beoordeling

Om een klein ommetje te maken vind ik dit een mooie route. Het stuk door Wilsum zelf vind ik niet heel spectaculair, maar het stuk langs de IJssel en door de uiterwaarden vind ik wel de moeite waard.

Mocht je liever een stadswandeling maken, dan kan ik De Stadswandeling van Kampen aanraden. Deze heb ik een tijdje geleden gelopen en dat vond ik een geweldige route!

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *