Stobbenroute

4 of 5 stars
  • Lengte: 4.1 km
  • Type: lus
  • Routekleur: donkerblauw
  • Adres: Abbertweg 8, 8251 RG Dronten, Nederland
  • Startpunt: Abbertweg
  • Beheerd door: Staatsbosbeheer

Aan de Abbertweg start de Stobbenroute. Deze route loopt door het bos genaamd Reve-Abbert. De naam van de route komt van de stobbes (het onderste deel van een boom) die zijn gevonden toen Flevoland werd drooggelegd. Daaruit hebben archeologen kunnen concluderen dat hier vroeger land was met daarop een bos.

Routebeschrijving

Het rustige natuurgebied Reve-Abbert ligt eigenlijk in de middle of nowhere. In de buurt zijn geen dorpen of grote doorgaande wegen. Daardoor hoor je al direct bij het start punt niets anders dan fluitende vogels en het geritsel van bladeren.

Vanaf het startpunt loop je direct verder het bos in. In tegenstelling tot veel andere bossen in Flevoland is dit bos erg afwisselend. Geen lange rechte bomenrijen maar een veel natuurlijkere diversiteit aan bomen.

Je loopt een groot rondje rondom een camping die de toepasselijke naam De Ruimte heeft. Ook kom je verderop langs een weide waar schapen staan te grazen.

Markering en paden

De gehele route is duidelijk gemarkeerd met rode paaltjes. Het eerste deel van de route loop je zowel heen als terug.

Ik heb deze route gelopen in een uiterst natte periode, maar desondanks waren de paden prima begaanbaar. Dus ik vermoed dat je deze route het hele jaar door goed kan lopen!

Bij veel routes in Flevoland loop je over paden waar ook het zware materieel van Staatsbosbeheer doorheen gaat. Bij deze route is dat echter niet het geval. Je loopt over mooie slingerende paden wat deze route een stuk leuker maakt om te lopen.

Beoordeling

Als je een route zoekt waar je in alle rust kan genieten van de natuur dan kan ik deze route zeker aanbevelen. Doordat dit stuk bos afgelegen ligt en niet toeristisch is zul je hier weinig mensen tegenkomen.

Het afwisselende bos, de slingerende paadjes en de stilte maken het een sprookjesachtige ervaring. Op weinig plekken in Nederland is dat op deze manier te ervaren.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *