Wandelroute Wielewaal

3 of 5 stars

In Zeewolde ligt het grootste aaneengesloten stuk bos van Flevoland en is daarom uitermate geschikt voor een wandeling. Een van de wandelroutes die starten in dit bos is de Wandelroute Wielewaal. Deze naam wordt ook gebruikt voor een route in Lelystad, maar de routes hebben niets met elkaar te maken.

Routeomschrijving

De routes start op de ruime parkeerplaats nabij de RCN Zeewolde. Doormiddel van een bord staat duidelijk waar je de route moet beginnen.

In het eerste stuk van de route loop je delen door bossen en over recreatievelden. De mollen hebben hier flink huisgehouden, dus goede wandelschoenen zijn aan te raden.

Vervolgens steek je de Dasselaarweg over. Het stuk wat nu volgt, vind ik het mooiste deel van de route. Je loopt hier namelijk langs een mooie kronkelige sloot over smalle paden.

Langs de Dassentocht loop je nu dieper het bos in. Hier ga je met een grote lus door dit verwilderde bos. Het is duidelijk te zien, dat dit stuk natuur niet langer wordt gebruikt om hout te winnen, maar dat de natuur hier zijn gang kan gaan.

Je loopt nu weer richting de Dasselaarweg. Als je deze overgestoken bent, dan ben je binnen enkele stappen weer terug bij het startpunt.

Routemarkering en paden

De gehele route wordt duidelijk aangegeven met rode palen. Op de website van Staatsbosbeheer staat de informatie niet juist. Gebruik daarom de navigatielink van deze website anders zul je het startpunt namelijk niet vinden.

De paden zijn erg afwisselend bij deze route. Bijna de gehele route is onverhard, maar de ondergrond variert. Deze route zal bij slecht weer niet heel blubberig worden, dus laarzen zijn niet nodig. Maar goede wandelschoenen zijn wel aan te raden, aangezien er vrij hobbelige stukken tussen zitten.

Routebeoordeling

Als je opzoek bent naar een mooie wandelroute in Flevoland dan kan ik deze route zeker aanraden. Voor Flevolandse begrippen is deze route namelijk relatief afwisselend. Geen lange rechte paden, maar relatief veel kronkelpaadjes. Dat maakt de route een stuk avontuurlijker.

Als je echt de mooiste wandelroute in de buurt willen lopen, dan zou ik de Natuurpadroute aanraden. Deze start maar een paar honderd meter verder, maar is absoluut de moeite waard. Bij deze route loop je ook nog naar het randmeer het Nuldernauw.

Mocht je de Natuurpadroute al gelopen hebben dan is deze route ook zeker de moeite waard. De route is alleen minder spectaculair.

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *