Giezenpad Harderbroek

3.5 of 5 stars

Op het randje van Flevoland ligt Harderbroek, een stuk poldernatuur dat veel vogels aantrekt. Tijdens deze wandeling loop je naar een vogelkijkhut waar je prachtig uitzicht hebt over de watervogels die hier verblijven.

Route beschrijving

Het startpunt van deze route ligt aan het Ganzepad. Deze weg loopt paralel aan de dubbele doorgaande weg de Ganzeweg. Bij de Harderdijk of via de Sternweg kan je op de paralel weg komen. Ook kun je de ‘’navigeer naar startpunt’’ knop hierboven gebruiken.

Vanaf het startpunt loop je over slingerende paden het bos in. Over een klein stroompje ga je het steeds moerassigere bos in. Uiteindelijk maken de bomen langzamerhand plaats voor open weilanden. Hier kunnen enorm veel ganzen zitten en regelmatig hoor je ze over komen.

Over het weiland loop je nu richting de vogelkijkhut. In de rieten hut heb je een mooi uitzicht over de grootste plas van dit natuurgebied. Je kan hier erg ver kijken, neem dus zeker een verrekijker mee!

Vanaf de vogelijkhut neem je weer groot-en-deels dezelfde weg terug. Met een klein omweggetje ga je ook nog langs de ontvangsthut. Dit is een rieten hut waar je kan pauzeren en op de informatie borden meer kan leren over dit natuurgebied.

Vervolgens loop je weer terug richting het pad door het bos wat je eerder ook hebt gelopen.

Route markering en paden

De gehele route is gemarkeerd met witte pijlen. Verkeerd lopen is nagenoeg onmogelijk omdat je op veel plekken maar één kant op kan.

De paden van deze route kunnen erg drassig zijn, zelfs bij mooi weer. Goede waterdichte schoenen zijn daarom geen overbodige luxe. Bij erg nat weer zijn laarzen aan te raden.

Route beoordeling

Ik ben zelf erg verast door deze route. Ik heb veel verschillende routes in Flevoland gelopen en veel routes vallen toch wel tegen. De paden zijn vaak lang en recht en vaak loop je meer om de natuur heen dan door de natuur.

Bij deze wandelroute had ik dat gevoel niet. De kronkelige paden, de afwisselende omgeving en de bouwwerken onderweg maken deze route erg de moeite waard. Ook is het hier relatief rustig, aangezien het redelijk afgelegen ligt.

Het enige nadeel is dat je wel in een groot deel van de route de weg hoort. Opzich is het niet heel storend, maar als je echt stilte wilt dan kun je beter een andere route opzoeken.

Zeker een aanrader als je in de buurt bent!

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *