Natuurpadroute

Wauw, wat heeft deze route mij verrast. Ik heb al een aantal routes bij Zeewolde gelopen, maar deze vond ik verreweg het mooist. Deze route neemt je mee door een afwisselend bos, over de dijk en langs een strandje.

Route beschrijving

Deze route start bij de parkeerplaats van het groepskampeerterein De Banken. Vanaf de parkeerplaats loop je eerst een klein stukje terug om de wandelroute te starten. Je moet wel even goed om je heen kijken want het eerste paaltje staat een stuk van de parkeerplaats af.

Je loopt nu direct dieper het bos in over kronkelende paden. Het bos leeft hier echt. Geen nette bomenrijen waar de machines door heen kunnen rijden, maar echt bos waar de natuur zijn gang gaat.

Via het bos loop je nu richting de dijk. Hier ga je overheen om langs de uiterwaarden van het Nuldernauw te lopen. Wat een prachtig stuk natuur is dit! Vervolgens loop je via het bos weer terug richting het startpunt.

Route markering en paden

De paden van deze route zijn zeer afwisselend. Soms loop je over zandgrond en op andere plekken over natte klei. Goede waterdichte schoenen zijn daarom zeker een aanrader bij slecht weer! De Flevolandse bodem kan erg lang nat blijven. De gehele route is duidelijk gemarkeerd met lichtblauwe paaltjes.

Route beoordeling

Zoals ik in het begin van deze beschrijving al schreef, ik was erg verrast toen ik deze route voor het eerst liep. Helaas zijn veel routes in Flevoland relatief eentonig, deze korte route is echter zeer afwisselend.

Geen lange rechte wegen bedoeld voor bosonderhoud, maar mooie slingerende wandelpaden. Je kan duidelijk zien dat dit deel van het bos echt is aangelegd om de natuur te verrijken en niet om later weer te kappen.

Deze route is dus absoluut een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *