Struinroute – Belevenissenbos

4 of 5 stars

De struinroute is op te delen in twee stukken. Het stuk met de oranje paaltjes en het stuk met de gele paaltjes. Beide stukken zijn ongeveer 2 kilometer lang. Mocht je niet de volle 4 kilometer willen lopen dan kan je het halverwege onderbreken waar je van kleur wisselt.

Over het belevenissenbos

Het belevenissenbos is het grootste speelbos van Nederland. Kinderen kunnen hier daarom eindeloos de natuur verkennen en spelen op verschillende speeltoestellen in de natuur. Door het water dat door het belevenissen bos loopt is dit een prachtige plek om een warme dag te besteden. Neem natuurlijk wel droge kleding mee.

Het belevenissenbos voelt echter niet als een grote speeltuin. Er is veel mooie natuur en ook lopen er wilde paarden. Daardoor is het belevenissenbos leuk voor jong en oud.

Over de Struinroute

De struinroute begint bij de parkeerplaats vlak bij het grote informatiebord. Hier wordt de route aangeven aan de linkerkant met gele paaltjes en aan de rechterkant met oranje paaltjes. De route is in beide richtingen te lopen.

Bij deze route loop je niet over verharde paden, neem daarom laarzen mee bij nat weer. De kleigrond in de polder kan enorm lang nat blijven. Daardoor is het niet aan te raden als het net geregend hebben, of je moet houden van bagger stappen.

Doordat je bij deze route langs veel klimtoestellen loopt, is deze route heel leuk voor kinderen. Je kan ervan uitgaan dat je minimaal 3 uur doet over allebei de kleuren als je met kinderen loopt. Er zijn simpelweg zoveel speeltoestellen en bezienswaardigheden voor kinderen dat je er niet vlot doorheen zal lopen.

Halverwege, waar je van kleur wisselt is de route goed af te breken, je loopt dan over het brede pad terug richting de parkeerplaats.

Wel of niet lopen

Dit is niet een typische natuurroute. Hoewel de natuur prachtig is, is deze route voornamelijk bedacht voor kinderen. Door de smalle bruggetjes, klimtouwen en survival obstakels zal vrijwel ieder kind met veel plezier deze route lopen.

Langs de meest moeilijke obstakels kan je ook heenlopen. Maar deze route is niet te doen met een kinderwagen of hele jonge kinderen. Kinderen van 6 jaar of ouder kunnen (met her en der hulp) deze route goed lopen.

Als je kinderen van deze leeftijd hebt dan is deze route en het belevenissenbos zelf een aanrader!

Extra tips

  • Trek goede schoenen of laarzen aan. Geen slippers of sandalen, her en der kunnen brandnetels groeien en bij nat weer kan het blubberig zijn.
  • Neem extra droge kleding mee. Je kan op verschillende plekken over touwbruggen over het water, hier kan je dus nat worden als je niet voorzichtig bent.
  • Neem voldoende te eten en te drinken mee. In het belevenissenbos kan je een hele dag vertoeven, maar er is geen horeca in de buurt. Bij het informatiebord zijn veel picknicktafels waar je goed een broodje kan eten.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *