Steltloperroute

Rondom Walibi World ligt een mooi natuurgebied genaamd Spijk-Bremerberg. Door dit natuurgebied lopen verschillende wandelroutes. De langste wandelroute is de Steltloperroute, de route die ik in deze beschrijving behandel. Tijdens de route loop je door een gevarieerd bos en langs een recreatiestrandje.

Routebeschrijving

De route start bij de parkeerplaats van de Spijkvijver. Dit meertje met recreatiestrand is uitermate geschikt om te zwemmen, op een mooie dag zou ik daarom zeker je zwemkleding meenemen.

Vanaf het startpunt loop je direct een rondje om de Spijkvijver. Dit is wat mij betreft het mooiste deel van de route, je hebt hier namelijk een mooi uitzicht over het water en de bosrijke omgeving.

Als je de spijkvijver achter je hebt gelaten loop je over brede paden richting de Spijkweg. Langs de weg loopt hier over een glooiend bospad.

Je loopt nu weer van de weg af om vervolgens dieper het bos in te trekken. Op een afstand kun je nu het atractiepark Walibi World horen. Je loopt namelijk enkele honderden meters van het park af.

Op de terugweg kom je nog langs een mooie natuurlijke slenk. Ook hier is weer wat hoogteverschil, wat toch best uniek is voor Flevoland. In een kleine lus loop je weer terug naar het startpunt.

Routemarkering en paden

Het grootste gedeelte van de tijd loop je bij deze route over brede bosbeheerderspaden zoals dat meestal het geval is in Flevoland. Gelukkig steek je her en der nog een klein smal paadje in wat de route toch nog relatief afwisselend maakt.

Wat ook uniek is aan deze route is dat het relatief droog blijft, zelfs als het net geregend heeft. Op veel plekken in de polder moet je bijna direct laarzen aan, maar bij deze wandelroute is dat niet nodig.

Routebeoordeling

Ik ben zelf gematigd positief over de route. Het is een mooi bos, met een grote diversiteit aan bomen. Echter zijn sommige delen van de route wel redelijk rechttoe rechtaan. In de gemeente Dronten vind ik dit toch wel één van de mooiere routes.

Als het mooi weer is dan is het zeker de moeite waard om zwemkleding mee te nemen voor de Spijkvijver aan het begin van de route. Dit is een prachtige plek om te zwemmen en het is er meestal relatief rustig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *