Laarzenpad Spijk Bremerberg

3.5 of 5 stars

Bij de afslag naar Bungalowpark de Bremerberg start de wandelroute Laarzenpad Spijk Bremerberg. Tijdens deze route loop je een kort rondje door het Spijkbos een mooi verwilderd bos, dat in de winter erg drassig kan worden.

Routebeschrijving

Bij het begin van het startpunt kan je niet direct parkeren. Het beste kan je parkeren net voor de entree van Bungalowpark De Bremerberg aan de rechter kant (klik op de link om daarheen te navigeren). Vervolgens loop je een stuk over de weg terug richting de Bijsselseweg, waar het startpunt is. Voor de duidelijkheid, het startpunt van de route is dus hier.

Als je eenmaal op het wandelpad bent, dan hoef je overgens nergens meer op de weg te lopen. De gehele route is verder volledig over wandelpaden.

Direct bij de start van de route zul je begrijpen waarom dit een Laarzenpad is. Je steekt hier een slenk over door middel van stapstenen. Deze zijn echter niet volledig boven water, dus zonder waterdichte schoenen of laarzen zul je direct natte voeten krijgen.

Je volgt hier een klein stukje de slenk om vervolgens verder het bos in te trekken. Hier loop je gedeeltelijk over bredere bosbeheerpaden, maar ook grote delen over kleine smalle slingerende paadjes.

In het bos zie je op verschillende plekken dat er geulen zijn gegraven. Dit is om de grond enigsinds droog te houden, aangezien de Flevolandse klei veel water kan vasthouden. Her en der is het een uitdaging om over deze geulen over te steken.

Als je op de satelietkaart op het natuurgebied kijkt dan zie je dat het relatief rechttoe rechtaan is. Hier merk je echter weinig van tijdens de wandeling, omdat je veel zijpaden pakt. Via de slenk loop je vervolgens weer dezelfde weg terug richting het startpunt.

Routemarkering en paden

De gehele route is gemarkeerd met gele bordjes. Als je het startpunt eenmaal hebt gevonden is de route eenvoudig te volgen. Op één plek stond een paaltje niet goed toen ik de route liep. Deze stond los in de grond en waarschijnlijk had iemand het omgedraaid. Uiteindelijk kom je dan alsnog op de route terecht, je slaat alleen een leuk zijpaadje over.

Deze route is met recht een Laarzenpad. Ik heb zelf de route met hoge wandelschoenen gelopen en met veel acrobatiek heb ik net mijn voeten droog gehouden. Mocht je geen acrobatische kunsten willen uithalen, dan kun je dus beter je laarzen aantrekken.

Routebeoordeling

Ik vind zelf deze route erg de moeite waard. Voor Flevolandse begrippen is de route namelijk uiterst afwisselend. Geen lange rechte paden door een productiebos, maar mooie kronkelige paden door een verwilderd bos.

Dit bos is heel erg rustig en daarom perfect als je even wilt ontsnappen aan de drukte van alledag. Het grootste nadeel is het stuk lopen van de parkeerplaats naar het startpunt van de route. Dit is opzich geen hele drukke weg, maar liever loop je over een wandelpad.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *