Zuigerplasbosroute

3.5 of 5 stars

In het Zuigerplasbos liggen twee wandelroutes:

Bij de eerste wandelroute loop je een rondje om de zuigerplas. Bij de tweede wandelroute loop je ook stukken het verdere bosgebied in en richting het belevenissenbos. Deze beschrijving gaat over de langere route van 5.6 kilometer.

Startpunten

Deze wandelroute is te starten van drie startpunten, namelijk:

De parkeerplaats van het Belevenissenbos kan erg druk zijn op zonnige dagen. Vanaf alle parkeerplaatsen volg je de donkerblauwe bordjes.

Over de wandelroute

Met deze wandelroute loop je een ronde door het Zuigerplasbos, je zie alle bezienswaardigheden, zoals de Zuigerplas, Het Belevenissenbos en de paardenweiden. Het pad is zeer afwisselend, je loopt van brede verharde paden rondom de plas, tot aan smalle blubberige paden meer het bos in.

Aangezien de kleigrond in Lelystad soms erg blubberig kan zijn, is het verstandig om goede schoenen aan te doen. Mocht je met kinderen deze route gaan lopen, neem dan ook droge kleding mee. Je loopt namelijk langs het belevenissenbos, waar je over een survivalbaan een aantal keer het water over kan gaan.

Door de diversiteit, is deze wandelroute echt een aanrader. Het is zowel voor jong als oud een leuke route om te lopen. Neem wel voldoende te eten en te drinken mee, er is namelijk geen horeca in de buurt.

Over het Zuigerplasbos

De Zuigerplas is aangelegd, doordat er zand is gewonnen die gebruikt is voor het aanleggen van dijken. Deze gaten zijn vervolgens verbonden met de kanalen van Lelystad waardoor ze volliepen met water.

Het gevolg is dat er een mooi stelsels aan plassen, riviertjes en kanaaltjes is ontstaan. Ook kan je paarden tegenkomen in het gebied en kunnen kinderen spelen in het Belevenissenbos.

Ik vind zelf het Zuigerplasbos, het mooiste en leukste bos van Lelystad. Het bos is groot genoeg om een dag op verkenning te gaan. De paden zijn speels en de hoogtepunten zijn goed en snel te bereiken.

Mocht je een natuurgebied in Lelystad willen bezoeken, dan kan ik het Zuigerplasbos van harte aanraden!

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *