Wandelroute Kathedraal

2.5 of 5 stars

Als je houd van Landart dan is er in Flevoland genoeg te zien, zoals Deltawerk // RAAAF bij marknesse, Exposure bij Lelystad en Polderland Garden of Love and Fire. Een ander kunstwerk wat thuishoort in dit rijtje is de Groene Kathedraal, een kunstwerk dat met bomen de Notre-Dame heeft nagebouwd.

Er is uiteraard niets zo indrukwekkend als de Notre-Dame zelf, toch vond ik het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt loop je eerst een stuk van de groene kathedraal af. Je maakt namelijk eerst een lus door het westelijke gedeelte van het bos. Het bos is relatief rustig aangezien het een behoorlijk stuk buiten Almere ligt.

De omgeving is typerend voor Flevoland. Dat betekend lange rechte bomenlanen en rechte paden. Her en der moet je door hoog gras en soms hangt het onkruid over het pad. Dus het is verstandig om een lange broek aan te doen, aangezien er veel brandnetels in de polder groeien.

Eenmaal aangekomen bij het betonnen pad kan je de groene kathedraal in de verte al zien. Je bent nu al over de helft van de route. Ga vooral eens tussen de bomen van de Groene Kathedraal staan. Pas als je er midden in staat kan je goed de schaal zien van het bouwwerk.

Je vervolgt je wandelroute langs de groene kathedraal verder het bos in. Als je bijna bij de parkeerplaats bent dan kom je plotseling op een langwerpig verhoogd grasveld. Dit is de negatief van de kathedraal. Dat betekent dat de vorm hetzelfde is, alleen deze keer markeert de open ruimte de kathedraal. Vanuit de lucht is dit eigenlijk beter te zien dan vanaf de grond.

Vanaf dit punt is het nog maar een paar honderd meter lopen naar de parkeerplaats waar je bent gestart.

Markering en paden

De route wordt gemarkeerd door bruine bordjes. Her en der is het even zoeken waar je precies heen moet, maar overal staat het wel aangegeven. Soms groeit het onkruid er echter een stuk overheen.

Op sommige delen van de route loop je over de kleigrond. De Flevolandse klei kan weken nat blijven als het heeft geregend. Daarom is het verstandig om goede waterdichte schoenen aan te doen. Ook een lange broek is geen overbodige luxe. Ik was op een warme dag met een korte broek gaan wandelen en moest een deel van de route omlopen, omdat het pad niet begaanbaar was.

Wel of niet lopen?

Voor de meeste natuurwandelaars is deze route niet interessant. De route is relatief recht toe recht aan. Ook de omgeving is niet bijzonder. Mocht je echter houden van kunst dan is deze route zeker interessant. Ook als je in de buurt woont is het zeker leuk om een keer gezien te hebben. Verwacht echter niet te veel van de wandelroute.

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

2.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

2 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *