Boswachterspad – Kemphaan

2.5 of 5 stars

Vanaf de Kemphaan starten veel verschillende wandelroutes namelijk:

De Kemphaan is een prachtig gebied met tuinen, dieren en bossen. Daarom is het zeker de moeite waard om dit gebied eens te bezoeken. Het is toch wel een pareltje van de polder!

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt loop je eerst richting het Klimbos onder de metalen buizen. Je loopt hier verder over het bruggetje verder de laan af. Op verschillende plekken kan je kinderen en volwassenen door de bomen zien klauteren.

Via een kronkelpad ga je steeds verder het bos in. Ook loop je over een aantal kleine bruggetjes die aangelegd zijn in de natuur. Ongeveer halverwege kom je nog langs een groot veld waar de schapen in alle rust staan te grazen.

Je loopt nu via het kronkelpad weer terug naar het startpunt.

Route markering

De route wordt aangegeven met blauwe bordjes met daarop een illustratie van een boswachter. Een groot deel van deze route overlapt met de gele route. Let echter wel op dat je niet alsmaar de gele bordjes blijft volgen want dit is namelijk de halve marathon route.

De route bordjes zijn op sommige plekken echter wel lastig te vinden. Vooral op het eind was het niet duidelijk waar je precies heen moet.

Wel of niet lopen

Als je nog niet eerder bij de Kemphaan bent geweest, dan zou ik deze route niet aanraden. Het is wat mij betreft de minst mooie route van de kemphaan. De omgeving is aan deze kant van de Kemphaan minder spectaculair en de routemarkering maakt het lastiger om te navigeren. Voor een korte route zou ik het Zintuigenpad of het Rondje aap lopen.

Mocht je de andere routes al eens gelopen hebben dan is het zeker leuk om deze ook eens een keer te lopen.

Over de Kemphaan

Stadslandgoed de Kemphaan is dé uitspanning van Almere waar je tal van buitenactiviteiten kan doen. Wat je hier kan doen is bijna te veel om op te noemen, maar hieronder een kleine opsomming:

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Almere Jungle en Stichting Aap bezoeken
  • Klimmen in een klimpark
  • De stadsboerderij bezoeken
  • Kamperen op de Natuurcamping

De Kemphaan is eigenlijk een grote tuin met daaromheen allemaal activiteitencentra waar je van de natuur kan genieten op sportieve of rustige wijze. Er is genoeg te beleven, daarom hoef je van tevoren niet te beslissen wat je precies wilt gaan doen.

Ook is het leuk om hier met kinderen heen te gaan. Je zal snel merken dat het gebied eigenlijk te klein is om op een dag te verkennen. Mocht je een bierliefhebber zijn dan is het ook leuk om een kratje bier mee te nemen van de brouwerij op de Kemphaan.

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

2.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

2 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *