Wandelroute Appelvink

2.5 of 5 stars
  • Lengte: 2 km
  • Type: lus
  • Routekleur: donkerblauw
  • Adres: Oostvaarderplassen - Hollandse Hout, Lelystad, Nederland
  • Startpunt: Hollandse hout
  • Beheerd door: Staatsbosbeheer

Aan de rand van het Hollandse hout ligt de wandelroute appelvink. Deze korte route gaat over brede paden die gebruikt worden voor het onderhoud van het bos. Voor mensen met honden is dit een fijne wandelroute aangezien het relatief rustig is en de hond los mag meelopen.

Als je met de auto komt, dan parkeer je aan de overkant van de weg. Je moet dus eerst de weg oversteken, daarna volg je de donkerblauwe borden.

Alternatieve route

Mocht je een langere route willen lopen, dan kun je ook de Wandelroute Wielewaal (4 km) volgen. Om deze wandelroute te starten loop je aan de overkant van de parkeerplaats verder het bos in. Hier kom je vanzelf rode bordjes tegen die de route verder aangeven.

Bezienswaardigheden

Als je deze route loopt, dan kan het ook leuk zijn om even naar het bovenwater te lopen. Aan deze recreatieplas is een strand aangelegd genaamd het oppertje, vanaf dit strand heb je een mooi uitzicht over de gehele plas.

Ook is het leuk om even richting de rode route te lopen, hier kom je een groot hek tegen. Achter dit hek is een grote vlakte waar je met een beetje geluk schotse hooglanders kan zien.

Wel of niet bezoeken?

Als je dichtbij Lelystad woont, dan is dit zeker een leuke plek om eens te bezoeken. De route zelf is niet heel interessant, maar in combinatie met de bezienswaardigheden is het zeker een leuk rondje. Het is alleen jammer dat dit niet goed staat aangegeven.

Voor mensen die buiten Lelystad komen zou ik deze wandelroute daarom niet aanraden. We hebben mooiere bossen en natuurgebieden in Lelystad, zoals: de Oostvaardersplassen, het Zuigerplasbos en Het Natuurpark.

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

2 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *