Bronnen voor nieuwe natuur

3 of 5 stars

Vanaf Pannekoekenrestaurant het Grote Kabouterbos starten 3 wandelroutes:

De eerste wandelroute is gericht op kinderen met een kabouter thema. De andere twee routes gaan dieper het bos waardoor je meer van de natuur van het Roggebotzand te zien krijgt.

Over de wandelroute bronnen voor nieuwe natuur

Let op de routenaam is veranderd naar Wandelroute Genenbank

Deze route neemt je mee door een zeer divers bos met boomgaarden open velden en nauwe paadjes. Dit deel van het bos wordt gebruikt om bomen te planten die op veel plekken zijn verdwenen. Daardoor zijn delen van het landschap meer ingericht als boomgaarden dan een echt bos.

Dit maakt de wandelroute erg divers en uniek voor Flevoland. Halverwege kom je ook langs het scheepswrak van een Fluitschip. Hier heb je ook een mooi uitzicht op de omgeving en de natuur.

Het pad is op de meeste plekken relatief breed, maar op sommige plekken erg blubberig. Na flinke regenval blijft op delen van de route veel water staan. Daarom is goede hoge schoenen, of zelfs laarzen in natte periodes erg aan te raden.

Onderweg kan je op verschillende borden meer lezen over de natuur en omgeving.

Route beoordeling

Persoonlijk vind ik dit de mooiste route van het Roggebotzand. De natuur is voor Flevolandse begrippen erg divers. Geen lange rechte bossen zover het oog reikt, maar een mooie afwisseling van dichte bossen, boomgaarden en open velden.

Mocht je in de buurt wonen, dan kan ik je deze wandelroute zeker aanraden!

Route markering

De route wordt op de meeste plekken aangegeven met gele pijltjes. Aan het begin en op verschillende plekken onderweg wordt de route aangegeven met groene bordjes. In dit deel van het bos loopt echter maar één wandelroute, daardoor is de route ondanks de verschillende kleuren goed te volgen.

Over het Roggebotzand

Voordat de Flevopolder was drooggelegd was het Roggebotzand een zandbank waar veel schepen op vastliepen. Hierdoor zijn er in de omgeving meerdere scheepswrakken gevonden. Een van deze scheepswrakken (een fluitschip) is te zien langs de wandelroute Bronnen voor nieuwe natuur.

Nadat de Flevopolder is drooggelegd is het Roggebotzand ontwikkeld tot een mooi natuurgebied. Door de grote van het bos is er veel te ontdekken, zoals: de Roggebottocht, Roggebotplas, Het Wilhelminabos en de boomgaarden. Doordat dit een relatief rustig bos is kan je hier goed de vogels horen fluiten en de bladeren horen ritselen. Volop genieten van de natuur dus.

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *