Ontarioroute

2 of 5 stars

Als je over de N307 rijd de Hanzeweg dan zie je op de kruising bij de Roggebotweg een klein rond schuilhutje staan. Achter dat schuilhutje is de parkeerplaats voor de Ontarioroute. Deze korte route loopt door het Roggebotzand langs de N307.

Routebeschrijving

Vanaf de parkeerplaats trek je in oostelijke richting het bos door. Dit deel van het Roggebotzand kan erg drassig worden, waardoor je soms door de blubber of ondergelopen paden moet lopen.

Je loopt hier relatief dicht langs de drukke N307 waardoor je steeds de auto’s voorbij hoort razen. Verderop ga je gelukkig verder van de profinciale weg af en loop je langs de Roggebottocht. Dit vind ik zelf het mooiste deel van de route.

Voordat je het weet ben je weer terug op de parkeerplaats en heb je het rondje van 2.2 kilometer gelopen.

Mocht je trouwens willen weten waarom deze route de Ontarioroute heet, dat heeft te maken met de bomen die hier geplant zijn. Deze bomen zijn geschonken door een natuurorganisatie die in Ontario zit.

Markering en paden

De gehele route is gemarkeerd met witte paaltjes. De paden kunnen wel erg drassig zijn bij nat weer, trek daarom goede waterdichte schoenen aan. Bij extreem nat weer kun je zelfs beter laarzen aantrekken.

Beoordeling

Het Roggebotzand is een mooi natuurgebied, maar dit is zeker niet mijn favoriete route. Het stuk langs dicht bij de N307 vind ik niet echt prettig lopen. Niet alleen is het pad er drassig, maar ook het geluid van de weg is behoorlijk indringend. Ook is dit niet echt een heel mooi deel van het bos.

Persoonlijk zou ik eerder iets doorrijden naar Het Grote Kabouterbos (ongeveer een kilometer verder). Daar kan je devolgende routes lopen:

Deze routes vind ik een stuk mooier en fijner lopen!

Score

Algemene beoordeling

2 of 5 stars

Omgeving

2 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *