Wandelroute Lanen

2 of 5 stars

In de groene gordel van Zeewolde, starten verschillende wandelroutes. Een van de wandelroutes is wandelroute Lanen. Zoals de naam al doet vermoeden loop je bij deze wandelroute over lange rechte lanen door het bos. Bij een laaghangde zon krijg je daaroor prachtige plaatjes van de schaduw van de bomen.

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt aan de Golflaan staat er direct een groot bord waar je heen moet. Je loopt hier direct over lange rechte paden het bos in. Je zult ook direct begrijpen waarom deze route Wandelroute Lanen heet. De lange rechte lanen hebben iets weg van een statig landgoed.

Ondanks dat je relatief dicht bij Zeewolde zit, is het erg stil in het bos. Je hoort daarom goed de vogels fluiten en de bladeren ritselen. Terwijl ik deze route liep kwam ik zelfs nog een hert tegen!

Vrijwel de gehele route loop je in het bos. Iets over de helft kom je bij een groot rond grasveld uit. Hier was de markering in mijn mening niet duidelijk, waardoor ik de rest van de route niet goed heb gelopen. Uiteindelijk heb ik zelf een weg door het bos terug gevonden.

Routemarkering en paden

De eerste helft van de route is duidelijk gemarkeerd, maar eenmaal bij het grasveld aangekomen ontbreekt er een paaltje. Achteraf zie ik aan de hand van de kaart dat je hier links aan moest houden en de eerste meteen linksaf moest slaan. Inplaats daarvan had ik de cirkel verder gelopen totdat je bij het verharde pad uitkwam. Vanaf dat punt heb ik zelf een weg terug gevonden.

Vrijwel de gehele route gaat over brede bosbeheerpaden, waar ook het materieel van Staatsbosbeheer overheen rijd. De ondergrond van deze paden was relatief droog, dus ook bij regenachtig weer kunnen de laarzen thuis blijven.

Routebeoordeling

Hoewel ik eerst relatief positief was over de route, was ik achteraf toch een beetje teleurgesteld. Ik heb al meer dan honderd routes gelopen en nog nooit heb ik zo’n groot deel van een route gemist, doordat het niet duidelijk werd aangegeven.

Ook is de route relatief veel van hetzelfde. De lange rechte paden worden na verloop van tijd wel saai. Het zou mooi zijn als je ter afwisseling ook een keer over een smal slingerpad loopt. Mocht je in de buurt van Zeewolde zijn, dan zou ik eerder de Natuurpadroute van 2.2 km of het Boswachterspad Stille Kern van 5.5 km aanbevelen.

Score

Algemene beoordeling

2 of 5 stars

Omgeving

2 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *