Rondje om de plas

3.5 of 5 stars

In het Zuigerplasbos liggen twee wandelroutes:

Bij de eerste wandelroute loop je een rondje om de zuigerplas. Bij de tweede wandelroute loop je ook stukken het verdere bosgebied in en richting het belevenissenbos. Deze beschrijving gaat over de kortere route van 2.5 kilometer.

Over de wandelroute

Vanaf de parkeerplaats loop je naar de plas, vanaf hier wordt de wandelroute direct aangegeven. Het pad wat je loopt, ligt dicht langs de route waardoor je steeds mooi uitzicht over de plas hebt.

Dit is een populaire plek voor mensen met honden aangezien er ook een hondenstrand dichtbij is. Ook zitten hier vaak vissers omdat de Zuigerplas een zeer gezonde vispopulatie heeft.

Het rondje rondom de plas heeft een park uitstraling, de paden zijn breed en de natuur is goed onderhouden. Het kan hier met name in de zomer erg druk zijn.

Ook met kinderwagens, rolstoelen, en rollators is de wandelroute goed te doen. De paden zijn breed en allemaal verhard of half verhard (schelpen paden). Ook zijn er veel bankjes om even tot rust te komen

Over het Zuigerplasbos

De Zuigerplas is aangelegd, doordat er zand is gewonnen die gebruikt is voor het aanleggen van dijken. Deze gaten zijn vervolgens verbonden met de kanalen van Lelystad waardoor ze volliepen met water.

Het gevolg is dat er een mooi stelsels aan plassen, riviertjes en kanaaltjes is ontstaan. Ook kan je paarden tegenkomen in het gebied en kunnen kinderen spelen in het Belevenissenbos.

Ik vind zelf het Zuigerplasbos, het mooiste en leukste bos van Lelystad. Het bos is groot genoeg om een dag op verkenning te gaan. De paden zijn speels en de hoogtepunten zijn goed en snel te bereiken.

Mocht je een natuurgebied in Lelystad willen bezoeken, dan kan ik het Zuigerplasbos van harte aanraden!

Persoonlijk zou ik de langere wandelroute van 5.6 km aanraden omdat je dan ook langs het belevenissen bos komt en door de paardenweide loopt.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *