Heideroute Larserbos

3.5 of 5 stars

In het Larserbos liggen twee wandelroutes:

Beide wandelroutes beginnen op de Zuid-Oostelijke parkeerplaats van het Larserbos. Vanaf deze parkeerplaats loop je eerst richting het water, waarna je over een aantal kleine stranden loopt. Het is hier ook leuk om even een kijkje te nemen op het eiland. Het landschap is hier uniek en je kan goed uitkijken over de plas.

Als je eenmaal over de brug bent moet je kiezen of je de Heideroute of de Bosroute wil volgen. Met de Heideroute loop je langs het riviertje de Reigertocht en kom je langs nog een aantal stranden. Bij de Bosroute loop je eerst langs het kanaal waarna je vervolgens verder het dichte bos door loopt.

Persoonlijk vind ik de Heideroute mooier dan de Bosroute, maar mocht je in de buurt wonen, dan is het zeker een aanrader om ze allebei eens te lopen. Het mooie van het Larserbos is dat het hier echt rustig is, waardoor je de vogels kan horen fluiten en echt van de natuur kan genieten.

Ook zijn de verschillende plassen en riviertjes heel mooi om te zien. Het is echt een uniek natuurgebied in de polder! Op een zonnige dag zou je zelfs nog een stukje het water in kunnen gaan, als de waterkwaliteit goed is.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *