Cultuurhistorische wandelroute de Abbert

2 of 5 stars
  • Lengte: 5 km
  • Type: lus
  • Routekleur: rood
  • Adres: Stobbenweg 13, 8251 PX Dronten, Nederland
  • Startpunt: Stobbenweg
  • Beheerd door: Staatsbosbeheer

Deze wandelroute loopt door het Abbertbos een bos aan het Drontermeer in het buitengebied van de gemeente Dronten. In dit rustige bos loop je veelal over lange rechte paden door een verwilderd bos.

Routebeschrijving

Vanaf de parkeerplaats aan de Stobbenweg loop je het bos in over het bosbeheerpad. Je loopt nu een lus door het Oostelijke gedeelte van het gebied.

Uiteindelijk kom je weer uit bij de Stobbenweg, waarna je een rondje door het Oosterlijke gedeelte van het bos loopt. Hier loop je over een mooi smal pad naar de sloot. Langs deze sloot loop je een stuk heen en terug om naar de andere kant van de sloot te komen. Helaas maakt het mooie smalle pad weer ruimte voor brede bosbeheerpaden.

Langs de campings loop je weer terug naar de stobbenweg. Je moet nog een klein stukje over deze rustige weg lopen om weer uit te komen bij de parkeerplaats.

Route markering en paden

De gehele route is duidelijke gemarkeerd met rode pijlen. Verdwalen is bijna onmogelijk.

Bijna de gehele route gaat over brede paden. Deze paden zijn overgroeid met gras en daarom niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ook loopt dat zwaarder dan een ‘’normaal’’ pad.

Bij slecht weer kan de route erg blubberig worden. Goede hoge en waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe. Bij veel regen zou ik zelfs laarzen aanbevelen.

Route beoordeling

Toevallig kwam ik langs deze route, waardoor ik besloot om toch eens de route te lopen. Helaas zijn veel wandelroutes in Flevoland relatief saai. Lange rechte paden en weinig afwisseling in de natuur.

Deze route past helaas bij dit steriotype. Hoewel het een mooi bos is waar de natuur zijn gang gaat, maken de lange rechte paden de route erg saai. Ook kom je onderweg geen bijzonderheden tegen, zoals een vennetje of een weideveld.

Persoonlijk zou ik deze route overslaan. Mocht je een route in de buurt zoeken, dan zou ik de route Bronnen voor nieuwe natuur aanraden. Deze route ligt Noordelijker en is een stuk afwisselender.

Ik hoop dat de gemeente Dronten dit bos verder gaat ontwikkelen, want er is zeker potentieel. Met mooiere paden en wat meer afwisseling in het bos kan dit een mooie route worden!

Score

Algemene beoordeling

2 of 5 stars

Omgeving

2 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *