Wandelroute Wielewaal

3 of 5 stars

Deze wandelroute is van twee kanten te starten. Officieel start deze wandelroute vanaf Parkeerplaats Knardijk, maar de route is ook te starten vanaf het startpunt Hollandse Hout.

Met deze wandelroute loop je een rondje door het Hollandse Hout. Dit is een aangelegd bos wat voornamelijk bestemd was voor houtwinning. De bomen staan daarom in rechte rijen en de paden zijn breed en lang.

Toch is dit een mooie wandelroute om te lopen. Het mooie van deze route is dat dit deel van het bos heel rustig is. Omdat deze wandelroute niet zo toeristisch is als de Oostvaardersplassen kan je hier echt genieten van de rust zelfs op een zonnig weekend.

Tip 1: loop door naar de schotse hooglanders

Vlak bij het startpunt Hollandse Hout is een mooi natuurgebied waar de route je niet langs stuurt. De route stuurt je net voor het hek rechtsaf. Het is echter leuk om hier even rechtdoor te lopen de open weide in. Hier leven ook Schotse hooglanders, dus met een beetje geluk kan je die ook nog zien.

Tip 2: verlenging van de route

Mocht je het leuk vinden om ietsje langer te lopen, dan kan je deze route goed combineren met Wandelroute Appelvink. Deze start vanaf startpunt Hollandse Hout, alleen dan aan de overkant van de weg. Eenmaal aan de andere kant van de weg volg je de donkerblauwe bordjes.

Tip 3: trek goede/hoge schoenen aan

De kleibodem in de Flevopolder kan erg blubberig worden, zelfs als het een aantal dagen droog is geweest. Doe daarom goede schoenen aan die vies mogen worden!

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *