Wandelroute Libellen

2.5 of 5 stars

Vanaf Pannekoekenrestaurant het Grote Kabouterbos starten 3 wandelroutes:

De eerste wandelroute is gericht op kinderen met een kabouter thema. De andere twee routes gaan dieper het bos waardoor je meer van de natuur van het Roggebotzand te zien krijgt.

Over Wandelroute Libellen

Bij deze wandelroute loop je direct het bos in richting de Roggebottocht. In de zomer en lente kan je hier veel zwanen, eenden en insecten zien. Ook is de kans groot dat je bij mooi weer libellen ziet rondvliegen. Bij deze route loop je eerst aan de ene kant van de Roggebottocht, vervolgens loop je aan de andere kant terug.

De gehele wandelroute wordt aangegeven met donkerblauwe paaltjes en is eenvoudig te volgen.

Route beoordeling

Als je in de buurt bent dan is het zeker leuk om deze route een keer te lopen, maar ik zou er niet lang voor rijden. Persoonlijk vind ik de Bronnen voor nieuwe natuur van 3.7 km een mooiere route. Mocht je echter een langere wandeling willen lopen, dan zijn deze routes goed te combineren. In totaal loop je dan 6.1 km, wat goed is voor zo’n anderhalf tot twee uur wandelen.

Over het Roggebotzand

Voordat de Flevopolder was drooggelegd was het Roggebotzand een zandbank waar veel schepen op vastliepen. Hierdoor zijn er in de omgeving meerdere scheepswrakken gevonden. Een van deze scheepswrakken (een fluitschip) is te zien langs de wandelroute Bronnen voor nieuwe natuur.

Nadat de Flevopolder is drooggelegd is het Roggebotzand ontwikkeld tot een mooi natuurgebied. Door de grote van het bos is er veel te ontdekken, zoals: de Roggebottocht, Roggebotplas, Het Wilhelminabos en de boomgaarden. Doordat dit een relatief rustig bos is kan je hier goed de vogels horen fluiten en de bladeren horen ritselen. Volop genieten van de natuur dus.

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

2.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *