Het Kabouterpad

4 of 5 stars

Vanaf Pannekoekenrestaurant het Grote Kabouterbos starten 3 wandelroutes:

De eerste wandelroute is gericht op kinderen waarbij je onderweg allerlei verhalen over kabouters kan lezen. De andere twee routes gaan dieper het bos waardoor je meer van de natuur van het Roggebotzand te zien krijgt.

Over Het Kabouterpad

Het Kabouterpad is een leuke korte wandelroute die zelfs met hele jonge kinderen goed te lopen is. Onderweg kom je langs kabouterhuisjes, muziekinstrumenten en verhaaltjes over de kabouters die er leven.

Het Kabouterpad is vrij toegankelijk (tussen zonsopgang en zonsondergang). Maar om de route extra leuk te maken kan je leuke opdrachten onderweg doen door een rugzak met spulletjes op te halen bij het pannenkoekenrestaurant.

Het is verstandig om goede schoenen aan te doen, de poldergrond kan bij nat weer heel lang drassig blijven. De route wordt aangegeven met kabouterpaaltjes en is niet te missen!

Over het Roggebotzand

Voordat de Flevopolder was drooggelegd was het Roggebotzand een zandbank waar veel schepen op vastliepen. Hierdoor zijn er in de omgeving meerdere scheepswrakken gevonden. Een van deze scheepswrakken (een fluitschip) is te zien langs de wandelroute Bronnen voor nieuwe natuur.

Nadat de Flevopolder is drooggelegd is het Roggebotzand ontwikkeld tot een mooi natuurgebied. Door de grote van het bos is er veel te ontdekken, zoals: de Roggebottocht, Roggebotplas, Het Wilhelminabos en de boomgaarden. Doordat dit een relatief rustig bos is kan je hier goed de vogels horen fluiten en de bladeren horen ritselen. Volop genieten van de natuur dus.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *