Scheperroute

3.5 of 5 stars

In Roggebotzand aan de Vossenmeerdijk start de Scheperroute. Bij deze afwisselende route loop je een klein rondje van 2.6 kilometer door Roggebotzand en het Wilhelminabos. Onderweg kom je ook nog een uitkijkpunt tegen waarbij je over de dijk naar de IJseldelta kan kijken.

Routebeschrijving

De route start aan de parkeerplaats die een stuk vanaf de Vossenmeerdijk ligt. Hier staat een informatiebord met daarop deze route en andere routes die in de buurt te vinden zijn.

Vanaf het startpunt loop je de bossen in over slingerende paden. Je loopt nu richting het uitkijkpunt. Aan je rechterhand heb je een mooie natuurlijk gevormde slenk.

Eenmaal aangekomen bij uitkijkpunt de Wezenberg kun je net over de Vossenmeerdijk kijken naar het Ketelmeer aan de linkerkant en het Keteldiep and de rechterkant.

De rest van de route loop je in een grote boog weer terug richting het startpunt. Hier loop je nog een gedeelte door het Wilhelminabos dat in verschillende jaargetijden aangeplant is. Op de bordjes kan je zien wanneer de bomen precies zijn geplant.

Aangezien dit deel van het bos dichtbij het KWF gedenkplaats is hebben verschillende mensen gedenkplaatsen gemaakt voor mensen die overleden zijn aan kanker.

Markering en paden

De gehele route is duidelijk gemarkeerd met rode pijltjes, waardoor het eenvoudig navigeren is.

De kronkelige paden zijn over de gehele route verhard. Daardoor is deze route ook goed te lopen met kinderwagen, rollator of rolstoel. Ook bij slecht weer zal deze route goed te lopen zijn.

Beoordeling

Als je in de buurt bent dan is het zeker leuk om deze route een keer te lopen. Het bos is relatief rechttoe rechtaan, maar dit deel van het bos is wel heel rustig. Dus je kan wel mooi alle geluiden van het bos horen!

Het uitkijkpunt is leuk om te zien, maar als je uit de richting van Lelystad kwam dan heb je het zelfde uitzicht al gezien toen je op de dijk reed.

Al met al geen hele spectaculaire route, maar als je in de buurt bent dan is het de moeite waard om een keer te lopen. Vergeet ook zeker niet om een stukje verder te rijden over de Vossemeerdijk. De diversiteit aan eilandjes en watervogels is echt prachtig om te zien.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

5 of 5 stars

Route markering

5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *