Natuurwandeling Swifterbos

Het Swifterbos is een groot bosgebied wat naast Swifterbant ligt. Bij veel bossen in de polder staan alle bomen in rechte rijen en kan je zien dat al het dode hout direct wordt verwijderd. Het mooie aan dit bos is dat het veel meer verwilderd is. Daardoor lijkt het alsof je meer door de wildernis loopt dan door een boomgaard.

Bij de Natuurwandeling Swifterbant (ook bekend als IVN Natuurpad) loop je een rondje door dit bos. Aan het begin en einde van de route kom je langs informatieborden van IVN, die uitleg geeft over de natuur en de omgeving.

Wandelpad en markeringen

Vrijwel de gehele route loop je over zandpaden waardoor het zelfs bij nat weer goed te lopen is. Dat zie je niet bij veel routes in Flevoland, aangezien de kleigrond van de polder water heel lang vast kan houden.

De route wordt gemarkeerd met gele paaltjes, maar op veel plekken ontbreken deze. Gelukkig kan je de weg nog redelijk vinden door enkel het zandpad te volgen. Mocht je wel van het pad af raken dan is het onmogelijk om echt ver van de route af te raken, omdat het bosgebied aan alle kanten omringt wordt door akkergrond.

Aan het begin van de route is het niet duidelijk aangeven waar je heen moet. Je moet hier direct rechtsaf, vervolgens zie je de gele paaltjes vanzelf. Na 100 tot 200 meter zie je de gele paaltjes vanzelf. Op sommige plekken zijn de paaltjes volledig geel en op andere plekken is het een geel bordje.

Wel of niet lopen

Mocht je in Flevoland wonen, dan is het zeker de moeite waard om deze route eens te lopen. De mooie zandpaden in combinatie met het verwilderde bos, maakt dit voor Flevolanders een mooie unieke route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *