Zeewolde

Zeewolde

Zeewolde is een van de groenste gemeentes van Flevoland. Waar de Noordoostpolder en Dronten bijna volledig uit akkers bestaan is er in Zeewolde ruimte gehouden voor meer bos. De Stille kern en het Horsterwold vormen samen het grootste onafgebroken bos van Flevoland. Als wandelaar kan je hier dan ook prima terecht!

Wandelroutekaart Zeewolde

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Zeewolde

Over wandelen in Zeewolde

Direct naast Zeewolde ligt het grote natuurgebied Horsterwold. Daardoor is de natuur goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Onderschat echter niet de grote van dit bos, om bij de meeste routes te komen moet je nog een behoorlijk stuk lopen. Het populaire natuurgebied De Stille Kern is bijvoorbeeld al 6 kilometer lopen vanaf het centrum.

Aanraders

  • De Stille Kern: zoals de naam al doet vermoeden staat dit bos bekent om de stilte. Aangezien je ver weg bent van de bewoonde wereld kun je optimaal genieten van de geluiden in dit bos. Wat ook uniek is aan dit natuurgebied is dat je vrij rond mag struinen. Bij veel natuurgebieden is het verboden om van de paden af te wijken. Bij dit natuurgebied wordt dit juist aangemoedigd!
  • Harderbroek: dit natuurgebied is eigenlijk de Oostvaardersplassen in het klein. Mocht je dus in de buurt zijn dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Mocht je bereid zijn om iets verder te reiden dan kan ik ook De Kemphaan (Almere) en Harderbos (Dronten) aanraden. Beide natuurgebieden zijn zeer de moeite waard!

Tips voor wandelen in Zeewolde

  • Trek waterdichte schoenen aan: als je niet in Flevoland woont dan zal het je verbazen hoelang de Flevolandse kleibodem nat blijft. In de bossen kan het soms zelfs na lange droogte alsnog nat blijven. Doe daarom altijd goede waterdichte schoenen aan en laarzen als het geregend heeft.
  • Neem wat te eten en drinken mee: de meeste routes zijn ver van de bewoonde wereld af, daarom kom je vaak geen horeca tegen onderweg. Vergeet daarom niet iets te eten en te drinken voor onderweg mee te nemen.
  • Pak ook eens de fiets: in Zeewolde is alles ruim opgezet, daarom kan je het gebied goed met de fiets verkennen. Hierdoor kan je op meerdere punten afstappen om een stukje te lopen. Met een beetje creativiteit kan je een leuke route langs de randmeren of door het Horsterwold uitzetten.

De natuurbeheerders van Zeewolde

Vrijwel alle wandelroutes in Zeewolde zijn van Staatsbosbeheer. De enige uitzondering zijn de routes bij het Harderbroek, die zijn van Natuurmonumenten.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Flevoland