’t Henkepad

4 of 5 stars

‘T Henkepad is een wandelpad dat dwars door het Gelderse hout gaat. Het slingerende zandpad gaat door de mooiste stukken van dit stadsbos. Je loopt zowel door bos met dichte loofbomen en meer open stukken met dennenbomen.

Ik vind het ’t Henkepad het mooiste wandelpad van Lelystad. Als je deze route wilt lopen, dan kan je deze goed combineren met de route Natuurwandeling Gelderse Hout, met deze route volg je ook een groot stuk van dit pad. ’T Henkepad loopt niet in een lus, dus mocht je bekend zijn in de buurt, dan is het leuk om een andere route terug te zoeken.

Over het Henkepad: In Lelystad gaat het verhaal rond dat er een wandelaar genaamd Henk regelmatig deze route door het bos nam. Toen der tijd was er echter nog geen officieel pad, maar doordat Henk regelmatig deze route nam, sleet er een route door het bos. Staatsbosbeheer zag dat het een mooie route was en besloot het vervolgens tot een volledig pad te maken. Mocht je in de buurt zijn, dan is deze wandelroute zeker de moeite waard. Al is het maar om het Henkepad te lopen

Mocht je in de buurt wonen, dan is het zeker leuk om eens te gaan kijken. Ik zou er echter niet ver voor rijden, het blijft toch een stadsbos.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

5 of 5 stars

Route markering

5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *